Monterrey wint van Ulsan op WK Clubs

Monterrey heeft zich met een 3-1 zege tegen Ulsan geplaatst voor de halve finales van het wereldkampioenschap voor clubs. Daarin mogen de Mexicanen het donderdag opnemen tegen Chelsea.

De Mexicanen van Monterrey konden in de eigen competitie al drie matchen op rij niet meer winnen, waardoor de club terugzakte tot de zevende plaats. Op het WK voor clubs konden ze dus hun blazoen enigszins oppoetsen en tegen het Zuid-Koreaanse Ulsan is de eerste stap alvast gezet.

Al na tien minuten kon Corona de Mexicanen op voorsprong zetten, waarna het wachten was op een spectaculair slot van de wedstrijd om meer goals te zien. Aldo de Nigris zette met zijn tweede assist op rij zijn collega-spits César Delgado een kwartier voor tijd op weg naar de 0-2. Delgado scoorde een dikke vijf minuten later zelfs de 0-3, waarna in de slotminuten Keun-Ho Lee nog kon milderen. Verder dan een eerreddend doelpunt kwamen de Zuid-Koreanen echter niet, waardoor Monterrey zich plaatst en kan uitkijken naar een duel tegen Chelsea op donderdag.