Opnieuw geweld tegen ref in Nederland

Opnieuw geweld tegen ref in Nederland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een oefenwedstrijd tussen amateurclubs MASV en De paasberg uit Arnhem is gisteren ontaard door een speler die klappen uitdeelde aan de scheidsrechter.

Een 27-jarige speler kreeg geen strafschop, waarop hij eerst verbaal zwaar te keer ging tegen de scheidsrechter. Toen die vervolgens een rode kaart trok, begon de speler op de ref in te slaan. Zijn ploegmaats konden hem niet in bedwang houden, wat ze ook probeerden. De verwondingen voor de arbiter vallen mee, wist scheidsrechter Rob Oldenhave zelf te vertellen.

Voetbalclub MASV had al een voorwaardelijke sanctie gekregen van de tuchtcommissie, waardoor de kans groot is dat ze nu uit competitie zullen worden genomen. Voorzitter Ben de Ridder zei aan De Gelderlander “elke straf te accepteren”. De speler is alvast niet meer welkom bij de club.

Vorige week stierf een lijnrechter nadat hij klappen had gekregen van enkele jeugdspelers. Daarop had de Nederlandse voetbalbond aangemaand tot respect voor de spelleiding. Het hele weekend stond in teken van het vragen naar een nieuwe manier van omgaan met de arbitrage. Het voorval van dinsdagavond is dus een nieuwe slag voor het voetbal.   

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties