Oris na seizoen Zuid-Korea: "Veel gemener dan onze tweede klasse"

Oris na seizoen Zuid-Korea: "Veel gemener dan onze tweede klasse"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin Oris heeft het seizoen in Zuid-Korea achter de rug. De 28-jarige spits heeft zich wonderwel aangepast en is ondertussen ook verliefd geworden op het land.

Het was in het begin wel aanpassen. "Zo is Zuid-Korea een land waar respect voor ouderen heel belangrijk is. Op de club word je geacht een oudere speler te groeten met een buiging. Van hen wordt niet verwacht dat ze iets terug zeggen", vertelde hij aan Het Nieuwsblad. "Dat is even aanpassen, maar als buitenlander krijg je veel respect terug als je daarin meestapt. Je moet dat immers niet doen."

Met 19 doelpunten hielp Oris Daejeon in eerste klasse te houden. "Die eerste weken dacht ik toch even: waar ben ik terechtgekomen? Maar ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze en wist dat het goed zou komen. De club was aan het seizoen gestart met 24 nieuwe spelers."

Aan de stijl  moest hij zich wel aanpassen. "Vergelijk het met het vechtvoetbal in de Belgische tweede klasse, maar dan veel agressiever, vuiler en gemener. Spelers delen er ellebogen uit zonder dat er een bal in de buurt is. Zelf zal ik nooit een tegenstander met opzet blesseren, ik leerde wél omgaan met die situaties. Op het einde van het seizoen kreeg ik meer respect en ging het er properder aan toe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties