Reactie Schouterden: "Owngoal viel op het juiste moment"

Christophe van den Boom
| 1 reacties
Schouterden: "Owngoal viel op het juiste moment"
Foto: © SC

STVV won gisteren ruim van hekkensluiter Sint-Niklaas. Nils Schouterden was een van de uitblinkers bij de thuisploeg en zette zijn naam op het scorebord.

Na elf minuten spelen stond het al 1-0 via Dequevy. Nog voor de rust verdubbelde Schouterden de score, maar toen stonden de bezoekers al met tien man na een rode kaart voor Vertonghen. Na de rust liep de score op tot 5-0, nochtans begonnen de Limburgers rustig aan de wedstrijd.

“In de eerste maanden van het seizoen gingen we er altijd van bij de start voluit tegenaan en dat is ons enkele keren zuur opgebroken. We hebben onze les geleerd”, geeft hij als verklaring aan Het Nieuwsblad. “Nu proberen we van achteruit op te bouwen en de bal geduldig rond te spelen. We weten toch dat de kansen er zullen komen.”

Rustig uitlopen

“Die owngoal van Sint-Niklaas viel voor ons op het juiste moment. En vanaf dan zijn we niet meer in de problemen geweest. We gaven ook helemaal niets weg en in de tweede helft konden we zelfs rustig uitlopen.”

Januari zit er bijna op, wat wil zeggen dat de transferperiode op zijn einde loopt. De linkermiddenvelder hoopt op een vertrek, maar voorlopig blijft hij bij STVV. “Er is nog geen concreet bod. En als er niets meer komt, probeer ik gewoon te blijven scoren en assists te geven voor STVV.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties