Caers gaat aan de slag bij Zulte Waregem

Mathias Dumarey
| 10 reacties
Caers gaat aan de slag bij Zulte Waregem
Foto: © SC

Thomas Caers heeft zich voor tien jaar geëngageerd bij Zulte Waregem. Hij gaat bij de West-Vlamingen een jeugdacademie uitbouwen die in de huidige jeugdwerking zal geïntegreerd worden, meldt SM/VM.

Thomas Caers heeft de jongste tijd heel wat kennis opgedaan als lid van de JMG Academie. Nu wil hij die gebruiken bij Zulte Waregem. "We gaan hier een voetbalschool oprichten waarin jonge gasten vier uur per dag trainen en daarnaast een volledig lessenpakket volgen in het atheneum waarmee we nu al samenwerken met onze klassieke jeugdwerking", zegt CEO Patrick Decuyper.

"Thomas zal bij trainingen geven en de filosofie overbrengen. Voor een stuk zullen deze gebaseerd zijn op de principes van de JMG Academie. Thomas heeft daar goede dingen uit gepikt. Zo zullen we met die jongens geen competitie spelen in het weekend", gaat Decuyper verder.

Caers gaat nu een tiental jongens van twaalf jaar rekruteren die van over het hele land kunnen komen. De eerste fase gaat volgende zomer van start. "Hij krijgt een contract van tien jaar omdat het toch vijf à zes jaar zal duren eer deze jongens bij de beloften zullen komen. Op dat moment gaan ze al tienduizend trainingsuren in de benen hebben", besluit Decuyper die ervan droomt om een A-kern te hebben van 24 spelers die allemaal de jeugdwerking van de club hebben doorlopen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties