Vanoppen: "Ze maken voetbal kapot in Antwerpen"

Niels Ceulemans
| 334 reacties
Vanoppen: "Ze maken voetbal kapot in Antwerpen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot voorzitter Vanoppen is woest over het United-Project. Hij meent dat hij het zelf op poten heeft gezet, en vervolgens genegeerd werd tijdens de besprekingen.

De Antwerpse schepen Van Campenhout heeft samen met de voorzitters van meerder sportclubs een nieuw samenwerkingsakkoord gesloten voor de Antwerpse sportwereld (United-project). Vertegenwoordigers van handbal, basketbal, zaalvoetbal en volleybal waren aanwezig. Vanoppen is woest omdat voetbal niet werd betrokken.

“Dit is ronduit onbeschaamd”, aldus Vanoppen in GVA. “Vooral omdat ikzelf hiertoe de aanzet heb gegeven. En dat niemand iets anders beweert. Negen maanden geleden zaten de kopstukken van de zaalsporten nota bene in mijn bureau op het Kiel om hierover te spreken."

"Ik had hen uitgenodigd. Precies om te doen wat zij nu achter mijn rug doen: een commerciële samenwerking op poten zetten. Toppunt van al is dat minister van Sport Muyters dan nog zegt verbaasd te zijn dat niemand hier eerder is opgekomen. Zwijg dan toch als je er zo ver van afstaat…"

"Echt droef hoe wij keer op keer behandeld worden. Al acht jaar lang trek ik aan het stadionproject. Maar nooit zie je ook maar een beetje steun. Het beste voorbeeld: al maandenlang probeer ik een gesprek te krijgen met burgemeester De Wever. Beerschot is het grootste private sportbedrijf in Antwerpen. Maar hij is onbereikbaar voor ons. Maar ik verzeker je: op deze manier gaat het voetbal in Antwerpen helemaal kapot.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties