Was Gillet op de hoogte van omkoping bij Bari?

Christophe van den Boom
| 3 reacties
Was Gillet op de hoogte van omkoping bij Bari?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rode Duivel Jean-François Gillet werd donderdag door de Italiaanse politie ondervraagt naar aanleiding van een omkoopschandaal bij zijn vorige club Bari. Voor het eerst gaf hij blijk dat hij op de hoogte was van enkele feiten.

Het Italiaanse gerecht focust zich op twee wedstrijden: de verloren thuiswedstrijd tegen Treviso in 2008 en de verplaatsing bij Salernitana in 2009. Gillet liet doorschemeren dat niet alles zuiver verliep, maar gaf duidelijk aan dat hij nooit geld ontvangen heeft.

“Ik herinner me dat Treviso een club was waarover in de kleedkamer discussie bestond”, doelt de doelman op het feit dat niet iedereen voluit wilde gaan. Ook over de wedstrijd tegen Salernitana was hij duidelijk. “Dat was onze laatste match van het seizoen. Wij waren al zeker van de promotie naar Serie A en zij stonden op rand van degraderen. Aangezien onze relatie met de tegenstanders heel goed was, werd besloten om de match te spelen zonder al te diep te gaan.”

Een andere ex-speler van Bari Marco Espositi verklaarde eerder deze week dat hij tot tweemaal toe 20.000 euro ontving van een gokkartel uit ex-Joegoslavië. De verdediger gaf aan dat hij niet de enige was, maar noemde geen namen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties