FC Brussels riskeert schadevergoeding

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
FC Brussels riskeert schadevergoeding
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Brussels heeft pas een licentie voor volgend seizoen beet of er duiken al nieuwe financiële problemen op. De tweedeklasser dreigt een schadevergoeding te moeten uitbetalen aan investeerdersgroep GDC.

Gulf Dynamic Challenge, een investeerdersgroep uit Dubai, wilde FC Brussels overnemen. De exoten stortten daarvoor al een eerste schijf van honderdduizend euro. Dat bedrag staat momenteel nog steeds geparkeerd op de rekening van een advocatenbureau.

Johan Vermeersch, de excentrieke voorzitter van FC Brussels, hoopte via de rechter een tweede betalingsschijf los te krijgen om zijn licentiedossier te verstevigen. De preses kreeg echter ongelijk en nu eist GDC een schadevergoeding.

“Mijnheer Vermeersch weigert ondanks het bewezen ongelijk een akkoord na te komen”, aldus de investeerdersgroep in Het Laatste Nieuws. “We willen dat de club veroordeeld wordt voor wanbeheer en éénzijdige contractbreuk. Bovendien moeten de gedane investeringen worden vergoed en dat met de nodige interesten.”

De tweedeklasser vaart momenteel echter al in financieel woelig water. Donderdag kregen de hoofdstedelingen op het nippertje een licentie voor volgend seizoen. “Als Vermeersch ons in de media blijft zwartmaken zullen we het gerecht vragen om opnieuw in te grijpen”, besluit GDC met een duidelijke dreiging.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties