Interview Dury: "Speelsheid binnen de groep is onze sterkte"

Dury: "Speelsheid binnen de groep is onze sterkte"
Foto: © SC

Zondagavond ontvangt het Zulte Waregem van Francky Dury Anderlecht. De inzet van deze wedstrijd is de eerste plaats halfweg play-off I. "Anderlecht blijft de beste ploeg, maar we willen de supporters thuis eens gelukkig maken."

Aernout Van Lindt in Waregem

De sfeer aan de Gaverbeek was vrijdag opperbest. De spelers waren ontspannen na de winst in Club Brugge en dat straalde op iedereen af. Ook trainer Dury toonde zich vrolijk, maar strijdvaardig.

“Na de wedstrijd tegen Standard konden we twee dingen doen. Ofwel gingen we blijven klagen en kankeren met het hoofd naar beneden, ofwel staken we onze energie in de volgende wedstrijden en gingen we met opgeheven hoofd genieten van de play-offs”, stak Dury van wal.

Speelsheid

“We hebben het tweede gedaan. Het toont de mentale sterkte van onze jonge ploeg. De ontgoocheling was vrijdag enorm, maar we zijn er snel uitgekomen. De reactie na een match is vaak bepalend voor de volgende wedstrijd.”

De speelsheid van zijn jonge groep ziet de coach nog steeds als een voordeel: “Ze denken niet te veel na over een verlies en blijven opgewekt in een positief verhaal. Dat is positief na een nederlaag. Ik zie een ongelooflijk professionele groep.”

“Er is wat speelsheid ja, maar laat dat maar zijn zoals het is. Je zou nu ook weer iets kunnen zeggen over het tweede en derde doelpunt, maar ik ben fier op het fantastisch voetbal van de eerste 75 minuten. Dat we door speelsheid misschien nog de 1-4 in Brugge bijna weggeven… Als dat een leermoment is, dan mag het speelse zeker blijven. Het is onze sterkte.”

“Supporters gelukkig maken”

Tegen Anderlecht krijgen de troepen van Dury voor de vijfde keer dit seizoen de kans om eerste te worden. “We moeten daar niet te veel aan denken, want dan loopt het misschien weer mis. We moeten gewoon genieten van de wedstrijden, want het vertrouwen is er.”

“We gaan er voor tegen Anderlecht, maar als we er niet van winnen omdat ze beter waren dan ons, dan is dat zo. We moeten het match per match bekijken. Als de afstand op zes speeldagen van het einde amper twee punten is, dan moet je gaan om te winnen. We zijn in Brugge gegaan om te winnen en we zullen zondag ook voor de drie punten gaan.”

“We willen ook onze supporters eens gelukkig maken. De laatste thuiswedstrijden tegen teams uit play-off I hebben we nog niet kunnen winnen, dus moeten we het publiek eens een overwinning gunnen. Winst en de eerste plek zou ons misschien nog een extra boost geven.”

“Anderlecht beter dan Brugge”

“Toch blijft Anderlecht de beste ploeg. Ze zijn op dit moment veel beter dan Brugge, zelfs al zijn ze al eens gestruikeld in de play-offs. Wij zijn ook al gestruikeld, dus daar gaat het niet om. Anderlecht blijft de beste ploeg. Ze zijn veel beter dan Brugge op dit moment.”

“Ze waren sterk tegen Brugge in de tweede helft en technisch zeer goed tegen Lokeren. We moeten misschien niet te veel vergelijken met Anderlecht en gewoon ons ding doen. We moeten fier zijn dat we ons ding nog kunnen doen en nog voluit in de play-offs zitten.”

“We hebben namelijk ook veel te verliezen zondag. Als we verliezen, moeten we de week nadien op Standard opletten dat we niet ineens weer in een minder moment zitten. Laat ons maar realistisch blijven en realistische doelen vooropzetten. Anders vraag je te veel en kan je uit je gevoel raken. Dat blijft troef 1 bij Zulte Waregem: realisme.”

Fitheid

Zulte Waregem had donderdagavond nog een zware wedstrijd in Brugge, terwijl Anderlecht een dagje meer recuperatie had. “Dat kan meespelen, maar het zit bij ons mentaal goed. We kunnen geen beter gevoel creëren dan het huidige. Dat dagje meer of minder recuperatie mag zondag geen excuus zijn.”

“De spelers zijn al goed gerecupereerd. We trainden vrijdagmorgen en doen ook zaterdag een rustige training. Na de match tegen Anderlecht hebben we een hele week om te herstellen, dus zal iedereen even vrij zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties