Vanden Stock: "Hopelijk is iedereen wakker geschud"

Vanden Stock: "Hopelijk is iedereen wakker geschud"
Foto: © SC

Er was gisteren even commotie op de open training van Anderlecht toen enkele tientallen leden van de harde kern van de club het veld opstapten om de spelers tot de orde te roepen. Voorzitter Roger Vanden Stock ging de discussie met hen aan.

De leden van de BCS (Brussels Casual Service) zijn de zwaarste jongens onder de Anderlechtse supporters. Toch ging Vanden Stock zonder omhaal met hen in discussie. "Ik kan hun frustratie over de sportieve gang van zaken nog begrijpen, maar wat hebben ze met hun actie willen bereiken?", aldus de preses in HLN. "Denken ze dat de spelers hierdoor plots meer inzet zullen tonen? Nu meer dan ooit hebben we onze fans nodig, op een positieve manier en niet door - negatief - in beeld te willen komen."

Zelf ziet Vanden Stock natuurlijk ook dat er dringend resultaten moeten komen. "Ik ben de spelers nog niet gaan toespreken. Ik wil nu eerst van de trainers horen welke sfeer er momenteel binnen de groep leeft. Dan zal ik pas beslissen of het opportuun is om naar de kleedkamer te trekken. Maar ik hoop één zaak: dat deze open training en de aanwezigheid van meer dan 2.000 supporters iederéén wakker schudt, spelers en coaches."

Vanden Stock legde ook wat druk bij Van den Brom. "Ik reken ook op een reactie van onze technische staf. John van den Brom is nog een jonge coach en bij Anderlecht is de druk het hele seizoen steeds heel erg groot, maar het is nu ook aan hem om ervoor te zorgen dat we die laatste vier matchen naar onze hand kunnen zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties