Interview "We willen een eerlijke concurrentiestrijd voeren"

Frank Deckers
| 25 reacties
"We willen een eerlijke concurrentiestrijd voeren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren gaat meer dan waarschijnlijk opnieuw zesde worden in play-off I, net zoals bij de vorige passage. Hoofdcoach Peter Maes is echter wel tevreden over zijn spelers. "We verdienden meer punten, maar dat ligt vaak niet alleen aan onszelf."

“De gehoopte vierde plaats zit er niet meer in voor ons”, zegt een eerlijke trainer aan Voetbalkrant.com. “Tegen Club Brugge verdienden we meer, maar gingen we toch met lege handen terug naar huis en dat is jammer. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd.”

Lokeren wordt de scherprechter van play-off I genoemd. Peter Maes is het daar echter niet mee eens. “Lokeren kan het elke ploeg in play-off I moeilijk maken en dat is ook het doel voor de resterende wedstrijden. We proberen een eerlijke concurrentiestrijd te voeren”, laat Maes weten. “Ik vind niet dat we de scherprechter van play-off I zijn. Tot nu toe hebben we van drie ploegen al punten kunnen afsnoepen en we gaan proberen om dat bij de anderen ook te doen.”

De hoofdcoach is tevreden over de inzet van zijn spelers, enkel het aantal behaalde punten is teleurstellend. “Ik ben momenteel zeer tevreden over mijn spelers. Ik zie dat ze zich honderd procent inzetten en dat is het belangrijkste, daar begint het allemaal bij”, zegt Peter Maes. “Maar het zat Lokeren ook een paar keer niet mee.”

“We verdienden meer punten, zeker in het begin van de play-offs hadden we meer punten moeten afsnoepen van de toppers. Ik ben als trainer gematigd tevreden over het parcours dat we voorlopig hebben bewandeld. De inzet is zeker goed, maar het aantal punten blijft onder de verwachtingen.”

“Dit jaar zullen we opnieuw zesde worden”

De andere subtopper, Zulte Waregem doet wel mee voor de titel. Maes weet waar het verschil ligt. “Zulte Waregem heeft iets meer kwaliteit in de zone van de waarheid, iets meer creativiteit. Veel verschil is er niet tussen Lokeren en Essevee, maar kleine dingen bepalen dit jaar de uitslag in play-off I.”

“Tijdens de eerste wedstrijd tegen Zulte Waregem komen wij voor te staan en dan pakt de scheidsrechter ons een penalty af. Als dat niet gebeurt, weet je niet waar we eindigen. Het hangt allemaal van details af.”

Het doel van deze play-offs is niet behaald, maar de ervaring is ook belangrijk. “Aan het begin van de play-offs hebben we de niet onterechte ambitie uitgesproken om de vierde plaats te behalen. Het zag er ook even naar uit, maar op dit niveau komen we nog een klein beetje te kort. We nemen deze ervaringen allemaal mee naar de toekomst en proberen volgend seizoen wel mee te strijden voor de vierde plaats.”

Aan voorspellingen waagt Peter Maes zich niet. “De andere vijf teams liggen kort bij elkaar. Ik ga geen voorspellingen doen wie kampioen wordt. Ik weet alleen dat Lokeren op de zesde plaats gaat eindigen dit seizoen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties