Nuytinck waarschijnlijk bankzitter op EK -21

Nuytinck waarschijnlijk bankzitter op EK -21
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bram Nuytinck speelt met Jong Oranje van 5 tot 18 juni het EK voetbal onder 21 in Israël. De aanvoerder van het beloftenelftal dreigt echter op de bank te verzeilen nu er een heleboel A-internationals terugkeren.

Nuytinck speelde alle voorbereidingsmatchen, maar ziet nu de kans groot dat hij reservespeler zal worden. Er keren immers twaalf A-internationals terug en daarbij zitten ook de centrale verdedigers van de A-ploeg, Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij. De twee zijn basisspelers bij het Nederlands elftal van Louis van Gaal en zijn bij de beloften dus ook vrij zeker van hun plaats.

Nuytinck is er alvast niet tevreden mee. "Natuurlijk neem ik daar geen genoegen mee, want ik ben geen jongen die graag op de bank zit", vertelt Nuytinck. "Bondscoach Cor Pot zei me: je hebt bij mij alles gespeeld, je was mijn aanvoerder en een belangrijk persoon voor mij. Maar je moet weten dat het lastig gaat worden, omdat er anderen terugkomen."

"Ik heb het moeilijk gehad met die boodschap. Als je logisch kan nadenken, weet je dat dit kan gebeuren, maar toch is het enorm lastig. Ik zit bijna nooit op de bank en neem hier geen genoegen mee. Het enige wat ik kan doen, is op de trainingen en tijdens de speelminuten die ik krijg het ongelijk van de bondscoach bewijzen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties