Cyriac: "Als ik 100% ben, kan ik veel doelpunten scoren"

Cyriac: "Als ik 100% ben, kan ik veel doelpunten scoren"
Foto: © SC

Gohi Bi Cyriac is in zijn thuisland Ivoorkust, maar keert volgende week terug om de voorbereiding met Anderlecht aan te vatten. De spits hoopt eindelijk te kunnen schitteren, geeft hij toe aan de plaatselijke radio, Radio JN.

Cyriac werd de voorbije twee jaar gekluisterd door een zware knieblessure, zijn tweede al. "Het is al een jaar geleden dat ik echt een match gespeeld heb. U kan geloven hoeveel zin ik heb om me op het terrein te tonen", zuchtte hij.

De Ivoriaan blijft positief ondanks de moeilijke tijd die hij doormaakte. "Ik denk dat je nooit de armen mag laten hangen. Het is waar dat ik zware blessures gehad heb, maar het belangrijkste is dat je weer kan opstaan als je op de grond ligt. Ik ben mentaal sterk genoeg om zulke obstakels te overwinnen. Ik ben nog maar 22, dus ik kan nog veel realiseren in mijn carrière."

In 2008 scoorde Cyriac 21 keer. Een prestatie die hij graag wil herhalen. "Zelfs al heb ik nu niet dezelfde vorm, toch zou ik het graag benaderen. In 2010 was ik goed vertrokken met acht doelpunten, maar werd ik afgeremd door een blessure. Als ik 100 procent ben, ben ik in staat om veel doelpunten te scoren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties