Gevaert: "Dury blijft baas op sportief vlak"

Gevaert: "Dury blijft baas op sportief vlak"
Foto: © SC

David Gevaert is vanaf heden de sportief adviseur van Zulte Waregem. "Ik zal meewerken aan de uitstippeling van de sportieve weg van de club", aldus de voormalig assistent-trainer.

De voorbije twee seizoenen zat Gevaert naast Francky Dury in de dug-out als assistent-trainer. De gewezen fysiektrainer van RSC Anderlecht kreeg echter promotie en draagt vanaf nu het naamplaatje ‘sportief adviseur’ aan de Gaverbeek.

In mijn nieuwe functie zal ik onder andere het sportieve beleid van de club mee uitstippelen”, aldus Gevaert in Het Nieuwsblad. “Het integreren van jonge spelers in de A-kern zal bijvoorbeeld een belangrijke taak zijn. Iedere speler moet individueel de kans krijgen om te slagen bij Essevee.

Patrick Decuyper spreekt al een tijdje van de aanstelling van een technisch directeur in het Regenboogstadion. Francky Dury was echter niet meteen gewonnen voor het idee. “Het klopt dat de trainer niet stond te springen voor een technisch directeur. Ik ga hem als sportief adviseur dan ook niet voorschrijven hoe hij moet werken. Francky is een topcoach en blijft de bepalende figuur op sportief vlak.”

“In mijn functie zal ik jammer genoeg niet meer zo vaak op het veld staan, maar het is een mooie kans om mee te werken aan de uitbouw van de club.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties