Bosman onder toezicht rechter

Jens Hoofteer
| 2 reacties
Bosman onder toezicht rechter
Foto: © SC

De correctionele rechtbank van Luik heeft de gunst van de opschorting ingetrokken die was toegekend aan Jean-Marc Bosman. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De 48-jarige ex-profvoetballer had in december 2011 zijn vriendin en haar dochter klappen toegebracht toen hij dronken was. Hij werd wegens familiale geweldplegingen veroordeeld tot 1 jaar voorwaardelijke celstraf, met opschorting gedurende 3 jaar en een boete van 275 euro. Bosman diende zich ook te houden aan strikte probatievoorwaarden.

Omdat hij de probatievoorwaarden niet naleefde, moest hij opnieuw voor de rechtbank verschijnen, maar hij daagde nooit op. De aanvankelijke sanctie werd omgezet in een gevangenisstraf van 1 jaar. Jean-Marc Bosman tekende verzet aan tegen die veroordeling en verscheen nu wel voor de rechtbank, in een poging de oorspronkelijke sanctie en de probatievoorwaarden te kunnen behouden.

De rechter besliste nu om de strafopschorting te herroepen en veroordeelde hem tot 1 jaar cel, gedurende drie jaar voorwaardelijk. Bosman moet dus niet naar de gevangenis, maar zal zich strikt moeten houden aan een reeks voorwaarden, zoals het volgen van een opleiding geweldbeheersing, een alcoholontwenning, probatiebegeleiding en trimestriële analyses om te bewijzen dat hij gestopt is met drinken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties