Reportage Race tegen de klok in de Ghelamco Arena

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 35 reacties
Race tegen de klok in de Ghelamco Arena
Foto: © SC

Nog exact twee dagen en dan opent AA Gent feestelijk de Ghelamco Arena tegen VFB Stuttgart. Volledig afgewerkt zal de Arena niet zijn, maar een pareltje wordt het zeker. Momenteel haast men zich om de grasmat geïnstalleerd te krijgen.

Sander De Graeve in Gent

Koelkasten worden geplaatst, liften getest, vloeren gevloerd en tapkranen geïnstalleerd. In Gent doet men er alles aan om de openingswedstrijd van de Ghelamco Arena tegen Stuttgart te halen. Het grootste zorgenkind is de grasmat. Die vertoonde enkele dagen terug plots lelijke bruine vlekken waarop projectontwikkelaar Ghelamco een nieuwe mat liet aanrukken.

Die mat is men volop aan het plaatsen. Zelden zo'n bedrijvigheid gezien als op het Gentse veld. De tractors en bulldozers racen er rond als was het de 24 uur van Spa-Francorchamps. Ook in andere delen zijn de werklieden amper te tellen. Met man en macht wordt er tegen de deadline gewerkt. Nog duizend-en-één dingen moeten afgewerkt worden.

Wat er wél reeds helemaal klaar voor lijkt is het scorebord. Daarop prijken al de logo's van AA Gent en Stuttgart. Ook gespot: de geluidsinstallatie voor de afterparty met 2 Many Dj's. De Arena zal met een indrukwekkend schouwspel geopend worden, daarover worden we morgen op een persconferentie iets wijzer. We hopen alvast dat de grasmat tijdig klaar geraakt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties