Simons: "Het geloof in de titel is veel waard"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 219 reacties
Simons: "Het geloof in de titel is veel waard"
Foto: © SC

Timmy Simons wil nog een laatste huzarenstukje regisseren met Club Brugge. De aanvoerder wil de blauw-zwarte fans eindelijk nog eens een titel gunnen. Daarnaast is ook Brazilië een doel. "Als we met deze groep op het WK geraken, is de trein voor tien jaar vertrokken."

Timmy Simons is een man van vele oorlogen. De middenvelder maakte de vorige landstitels van Club Brugge nog mee en schreef een aardig woordje neer in de Nederlandse Eredivisie en de Duitse Bundesliga. Is de 94-Rode Duivel dé man om Club opnieuw een gouden plak te bezorgen?

“Ik ben alvast tevreden dat Club bouwt op mensen die in het verleden belangrijk zijn geweest”, doelt de middenvelder op onder anderen zichzelf en Philippe Clement. “Dat betekent dat het bestuur bezig is met het behouden van de ziel van deze club. Maar verder starten we opnieuw vanaf nul. Het is dan ook een verloren zaak om te gaan gokken waar dit team over een achttal maanden zal staan. Maar ik voel wel dat het wel eens zou kunnen lukken. En dat geloof kan in een wedstrijd voor dat extra procentje zorgen. Zo’n zaken zijn veel waard.”

Ondertussen komt er ook een wereldkampioenschap aan. Simons, nog steeds een vaste waarde in de selectie van Marc Wilmots, weet wat het is om op een groot toernooi te acteren. Ondertussen kan hij ook recordinternational worden. Een mooie afsluiter van een schitterende carrière? “Ik wil dolgraag het WK halen”, besluit Simons in Sport/Voetbalmagazine. “Het maakt me dan ook niet uit hoeveel caps ik op de teller heb staan. Ik wil ze allemaal inruilen voor de kwalificatie. Ik wil natuurlijk graag nog een wedstrijdje spelen, maar dat is in deze groep niet evident. Maar ik weet één zaak heel zeker: als we met deze groep op het WK geraken, is de trein voor tien jaar vertrokken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties