Ecuadoriaans international bezwijkt in Qatar

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Ecuadoriaans international bezwijkt in Qatar
Foto: © SC

In Qatar is een Ecuadoriaanse international om het leven gekomen. Christian Benitez speelde zondag nochtans nog een wedstrijd en leek kerngezond.

De fanatieke voetbalkenners zullen zich Christian Benitez wellicht nog herinneren van zijn periode bij Birmingham. In het seizoen 2009 – 2010 speelde de aanvaller nog voor de blauwhemden, maar een succes was die passage allerminst. Vorig seizoen kroonde hij zich nog tot topschutter van de Mexicaanse topklasse. Die prestatie leverde hem een transfer richting El Jaish op.

En die verhuis zou hem wel eens het leven kunnen gekost hebben. De kans is immers niet onbestaande dat topsport in de moordende hitte hem fataal is geworden. In Qatar kan de temperatuur in deze periode van het jaar gemakkelijk boven de vijftig graden Celsius stijgen. Het hoeft geen betoog dat topvoetbal in die omstandigheden niet gezond kan zijn.

Het drama doet de discussie rond het WK 2022 opnieuw oplaaien. Dan organiseert Qatar immers de wereldbeker. Wereldvoetbalbond FIFA onderzoekt alvast de mogelijkheid om het evenement in de winter te organiseren. HIER kan je dat nalezen. Eén ding is zeker: op dit moment is voetbal niets meer dan een simpele bijzaak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties