"Statistieken Milivojevic veel beter dan die van Biglia"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 62 reacties
"Statistieken Milivojevic veel beter dan die van Biglia"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Eerder vanmiddag stelde RSC Anderlecht aanwinst Luka Milivojevic voor aan pers en publiek. Herman Van Holsbeeck toonde zich alvast een tevreden man. "Ik schat Milivojevic hoger in dan Lucas Biglia."

Johan Walckiers in Anderlecht

Herman Van Holsbeeck was uitermate opgetogen dat Anderlecht Luka Milivojevic voor vijf jaar kon strikken. "Hij kan ondanks zijn jonge leeftijd één van de patrons worden", vertelde de manager.

Van Holsbeeck werkte geduldig aan de transfer. "De eerste vraagprijs van Rode Ster Belgrado was te hoog, maar nu hebben de prijzen zich wat genormaliseerd en daardoor konden we hem halen. Hij moet de ploeg evenwicht bijbrengen. Hij is nog maar 22, maar heeft al heel wat ervaring en is al twee jaar A-international van Servië. Hij vult het profiel in dat we ontbraken: hij is kopbalsterk, krachtig, kan een goaltje meepikken en kan het team leiden", zei Van Holsbeeck. "Ik denk dat we een stukje van de puzzel gevonden hebben. En één van de steunpilaren voor de volgende jaren."

En ook hij bevestigde dat Milivojevic geen nieuwe Biglia is. "Het probleem met Biglia was dat hij op het einde het spel monopoliseerde", verklaart de paars-witte manager zich. "Alle ballen gingen via hem. Ik kan u verzekeren dat Milivojevic een heel ander type is. Iets minder technisch misschien, maar zijn adelbrieven zijn veel beter. Biglia zijn statistieken als centrale middenvelder waren mager, maar Luka pikt geregeld zijn goal mee. Hij kan ook trappen vanuit de tweede lijn."

En Milivojevic krijgt alvast wat druk mee. "Het is de eerste keer in mijn carrière als manager hier dat er unanimiteit is over een speler in het bestuur. Dat wil wat zeggen. We hebben hem ook een heel seizoen gevolgd, zowel op matchen als op trainingen. Talent hebben we genoeg, dat hebben jullie zondag ook gezien. We hebben nu ook iemand die zowel jong als leider is. Maar hij krijgt van ons de tijd om zich in te passen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties