Bayern laat zich niet verrassen op openingsspeeldag

Jan Van den Abbeele
| 2 reacties

De landskampioen heeft Borussia Mönchengladbach verslagen met 3-1. Voor de Recordmeister maakten Robben, Mandzukic en Alaba de doelpunten.

Pep Guardiola heeft een geslaagd debuut in de Bundesliga achter de rug. In de twaalfde minuut gaf Franck Ribéry een gemeten pass naar Arjen Robben, die de 1-0 maakte. Vier minuten later mocht doelman Ter Stegen zich opnieuw omdraaien, toen Mario Mandzukic een rebound binnenwerkte. Daarmee leek de landskampioen op weg naar een gemakkelijke overwinning, tot Dante in de veertigste minuut ongelukkig zijn eigen doelman verschalkte: 2-1.

Na de rust verzuimde Arango de 2-2 te maken en trof Tony Kroos de paal. Na 67 minuten maakte Dominguez een strafschopfout. Müller miste de penalty, maar die moest door de ref opnieuw genomen worden. Dan nam David Alaba die taak maar op zich, wat tot de 3-1 resulteerde.