Van Geneugden: "Niet blind staren op de voorbije uitslagen"

Marc Van Den Noordgaete
| 4 reacties
Van Geneugden: "Niet blind staren op de voorbije uitslagen"
Foto: © SC

OHL miste met nul op zes zijn start, maar toch wil trainer Ronny Van Geneugden de nederlagen tegen KV Kortrijk en KRC Genk niet dramatiseren. "Pas na acht speeldagen maken we de balans op", luidt het. Winst op KV Oostende zaterdag zal alvast heel wat druk wegnemen.

Door Marc Van Den Noordgaete

Oostende was in het verleden vaak het zwarte beest van OHL, zeker in het Albertpark. In tweede klasse moesten de Leuvenaars er dikwijls met lege handen afdruipen, als eersteklasser werd het begin vorig seizoen met 2-1 uitgeschakeld in de beker. "KVO leeft bovendien nog in de flow van de kampioenstitel in tweede, toonde vorige zondag veel enthousiasme tegen Club Brugge en wil daaraan uiteraard een verlengstuk breien tegen ons", beseft Van Geneugden. "Geen makkelijke verplaatsing voor ons dus, maar we zijn wel vastbesloten met die negatieve Oostendse traditie te breken en gaan voor de drie punten."

Positieve kritiek

De Limburger kan uiteraard niet voorbij aan de individuele fouten die zowel op KV Kortrijk als tegen KRC Genk werden begaan. "Zondag hebben we in groep de beelden bekeken, en ook de namen van de spelers die niet vrijuit gingen werden daarbij genoemd. Het was echter positieve kritiek, en de trainingen de voorbije week gaven alleszins aan dat de jongens gebrand zijn om zich te tonen", klinkt het. "Wedstrijdvormen voor zaterdag werden overigens nog niet ingeoefend, want ik wil de groep goed scherp zetten. In welk systeem we ook spelen, 5-3-2 of 4-3-3, laat ik nog in het midden. Het kleinere veld van Oostende zal daarbij wellicht een rol spelen", laat Van Geneugden echter niet in zijn kaarten kijken.

Basis leggen

"Ons doel blijft wel om iedere wedstrijd te winnen, ook na deze nul op zes. Ik had zo'n start niet ingecalculeerd, maar anderzijds wel in het achterhoofd gehouden dat dit kon gebeuren. Nochtans blijf ik erbij dat we op Kortrijk en tegen Genk de juiste keuzes hebben gemaakt. De eerste speeldag oogstten we lof voor onze speelwijze en de 1-4 nederlaag tegen Genk kan dit niet wegvegen. Twee keer 0-1 verlies was misschien beter op mentaal vlak, maar dat zijn ook nul punten en daar koop je niets voor. Laat ons dus niet blindstaren op die uitslagen en de balans opmaken na zeven of acht speeldagen. Daar kunnen we de punten pakken van onze rechtstreekse concurrenten om een goede basis te leggen. Net zoals vorig seizoen het geval was", besluit de OHL-coach.

Ibou twijfelachtig

Na de twee voorbije verlieswedstrijden zit de kans er wel in dat Van Geneugden aan zijn elftal sleutelt, al wil hij dat met niet zoveel woorden gezegd krijgen. "Aanwinsten Marvin Ogunjimi en Ivan Bandalovski zijn er wel klaar voor", klinkt het. Kenny Thompson, Kenneth Van Goethem en Bjorn Ruytinx van hun kant maakten vorige zondag tijdens de oefenwedstrijd bij derdeklasser Hasselt (4-1 verlies, red) de 90 minuten vol. Smaakmaker Ibou is dan weer twijfelachtig door een trap op de kuit, Alessandro Cerigioni heeft last van de adductoren en Mo Messoudi van de hamstrings.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties