De beste oudjes van Europa

Timothy Collard
Timothy Collard
| 56 reacties
De beste oudjes van Europa
Foto: © SC

Toen we voor het seizoen vooruitblikten naar de Europese competities, stelden we bij Voetbalkrant.com steevast een jongerenelftal op van de competitie in kwestie. Nu is het seizoen enkele speeldagen ver en nemen we ook 'de oudjes' eens onder de loep.

Door Timothy Collard

Tien van de elf spelers die we opnamen in ons elftal zijn op respectabele leeftijd nog steeds titularis bij hun club. We maakten één uitzondering op de regel: Javier Zanetti werd ondanks zijn blessure opgenomen in het elftal. Eric Abidal is met zijn 33 lentes de jongste speler in het team. Natuurlijk zijn er heel wat spelers die het net niet tot de selectie schopten. Laat in de comments weten wie jij er nog graag bij had gezien.

De uiteindelijke selectie

Doelman

Gianluigi Buffon (Juventus, 35): De Italiaanse numero uno. Buffon is onaantastbaar bij zowel Juventus als De Azzurri. Buffon is al sinds jaar en dag het betrouwbare sluitstuk van De Oude Dame. De doelman bleef de club zelfs trouw toen die in 2006 teruggezet werd naar de Serie B omwille van een omkoopschandaal. Neen, voorlopig lijkt er nog geen einde te komen aan het rijk van Gigi bij Juventus.

Rechtsachter

Javier Zanetti (Internazionale, 40): Zoals eerder al aangehaald is Javier Zanetti de uitzondering op de regel. De Argentijn revalideert op dit moment nog van een achillespeesblessure, die hij aan het einde van vorig seizoen opliep. Inter sprak zijn vertrouwen echter uit in het boegbeeld en gaf hem een nieuw contract. “Ik wil de club terugbetalen op het veld en doe er alles aan om fit en gezond terug te keren”, liet de verdediger weten.

Centrale verdedigers

Rio Ferdinand (Manchester United, 34): Ferdinand is de eerste van twee routiniers die op dit moment de kleuren van Manchester United verdedigen. De Engelsman kende twee moeilijke jaren, maar speelt nu al opnieuw twee seizoenen op een hoog niveau. Rio vormt bij The Mancunians een ijzersterk duo met Nemanja Vidic – met zijn 31 lentes net iets te jong voor dit elftal.

Ricardo Carvalho (AS Monaco, 35): Rio Ferdinand krijgt in het hart van de defensie het gezelschap van Ricardo Carvalho. De Portugees speelde tijdens zijn carrière achtereenvolgens voor FC Porto, Chelsea en Real Madrid. Hij werkte bij die drie clubs samen met José Mourinho, maar koos deze zomer voor het ambitieuze Monaco. Carvalho verloor ondertussen misschien al wat van zijn pluimen, maar is bij de club uit het prinsdom wel een vaste waarde.

Linksachter

Eric Abidal (AS Monaco, 33): Ook Monaco vaardigt twee oudgedienden af. Nadat hij geen contractverlenging kreeg bij FC Barcelona, keerde Abidal tijdens de zomermercato terug naar de club waar het voor hem allemaal begon. In tegenstelling tot zijn meest succesvolle periodes bij Lyon en Barça, staat hij bij Monaco centraal in defensie. Wij spelen hem voor de gelegenheid nog eens uit als linksachter.

Centrale middenvelders

Frank Lampard (Chelsea, 35): Vorig seizoen zag het er lange tijd naar uit dat Frank Lampard aan zijn laatste wedstrijden in Chelsea-loondienst bezig was. Interim-manager Rafa Benitez stelde het clubmonument niet al te veel op, maar uiteindelijk kreeg de all-time top scorer van Chelsea toch een nieuw contract. Onder José Mourinho was Lampard al drie keer basisspeler in evenveel wedstrijden.

Andrea Pirlo (Juventus, 34): Pirlo is op zijn 34e nog steeds de absolute draaischijf bij Juventus, al moeten we daar wel bij zeggen dat hij heel wat hulp krijgt van twee andere geweldige centrale middenvelders: Arturo Vidal en aanstormend talent Paul Pogba. Toen AC Milan in 2011 wilde verjongen, mocht ook Pirlo beschikken. Één van de slechtste zetten die de Rossoneri deden in de afgelopen jaren: De Italiaan doet het fantastisch en werd inmiddels al twee keer kampioen met Juve.

Ryan Giggs (Manchester United, 39): Sir Ryan Giggs: dat zegt al meer dan genoeg. Lang geleden, voor er nog maar sprake was van Gareth Bale, was Giggs dé absolute Welshe vedette. De linkspoot speelde het meeste wedstrijden ooit voor United en pikt ook op zijn 39e nog geregeld zijn minuutjes mee. Sir Alex Ferguson speelde hem de afgelopen jaren meer en meer uit als centrale middenvelder, maar nieuwbakken coach David Moyes posteerde hem dit seizoen ook al enkele keren op de flank.

Antonio Di Natale (Udinese, 35): Toto speelde doorheen zijn carrière nooit voor een echte wereldtopper. Een neus voor de goal daarentegen, heeft hij wel altijd al gehad. Sinds hij in 2004 voor Udinese tekende, scoorde hij ieder seizoen meer dan tien doelpunten. Di Natale kon de afgelopen vier seizoenen bovendien bogen op fantastische statistieken. Hij scoorde achtereenvolgens 29, 28, 28 en 23 doelpunten in de Serie A.

Miroslav Klose (Lazio, 35): In 2011 was niet iedereen overtuigd toen Miroslav Klose aankondigde dat hij voor Lazio ging voetballen. De Duitser was bij Bayern München niet altijd meer zeker van een basisplaats en ging voor het eerst zijn voetbalgeluk beproeven buiten de Duitse landsgrenzen. In zijn eerste seizoen legde hij er twaalf in het mandje. Vorig jaar was hij goed voor vijftien competitiedoelpunten. Ook dit seizoen heeft hij zijn eerste alweer beet. In de met 4-1 verloren topper van Juve scoorde hij het enige doelpunt voor Lazio.

Francesco Totti (Roma, 36): Hét boegbeeld van Roma mocht niet ontbreken in ons elftal. Totti speelde tijdens zijn profcarrière alleen voor de Giallorossi en veroverde in 2001 het kampioenschap met de club. De Italiaan gaf voor het seizoen aan dat het mogelijk zijn laatste jaar in het shirt van Roma is. Als dat effectief zo is, dan is het voor Totti een uitgelezen kans om nog één keer te vlammen.

Wil je de grootste talenten uit de verschillende competities nog eens bekijken?

Jupiler Pro League: klik HIER
Eredivisie: klik HIER
Ligue 1: klik HIER
Bundesliga: klik HIER
Premier League: klik HIER
La Liga: klik HIER
Serie A: klik HIER

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties