Kroatië met nodige moeite langs Zuid-Korea

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Kroatië met nodige moeite langs Zuid-Korea
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kroatië heeft ook dinsdag niet echt weten te overtuigen tijdens een oefenwedstrijd tegen Zuid-Korea. De tegenstander van de Rode Duivels volgende maand forceerde pas in de slotfase een doorbraak tegen de Aziaten.

Kroatisch bondscoach Igor Stimac liet heel wat sterkhouders rusten tijdens deze oefeninterland. Zo kwamen onder meer Modric, Jelavic, Mandzukic en Vukojevic niet in actie. Andere en iets minder bekende jongens kregen dus de kans om zich in de kijker te spelen, maar dat lukte niet in een zoutloze eerst helft waarin het 0-0 bleef.

Ook na de pauze was het nog even wachten op doelpunten. In de slotfase sloeg de Kroatische machine dan toch aan. Net voorbij het uur opende Vida de score op aangeven van Leon Benko (ex-Standard en ex-Kortrijk). Vijf minuten later stond het al 0-2. Ivan Perisic (ex-Club Brugge) bediende Kalinic en die faalde niet.

Diep in toegevoegde tijd konden de Koreanen dan toch nog tegenscoren. Keun-Ho Lee milderde, maar meer zat er niet meer in voor Zuid-Korea. Volgende maand gaan onze Rode Duivels in Kroatië op zoek naar een ticket voor het WK van volgend jaar in Brazilië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties