Dury: "identiteit creëren"

Dury: "identiteit creëren"
Foto: © SC

Het succes van Zulte-Waregem begint stilaan grotere proporties aan te nemen. De media-aandacht aan het adres van coach Francky Dury wordt steeds groter. Nu doet hij zijn levensverhaal aan FIFA.com. "Ik wil een duidelijke identiteit creëren".

De Belgische trainer van het jaar in 2006 en 2013 deed zijn verhaal over het semiprofessioneel statuut van de club tot 2007, zijn verleden als rechercheur van de Gentse politie en zijn periode bij AA Gent en de nationale ploeg.

“Het was simpelweg niet mogelijk om mijn twee jobs te blijven combineren”, blikte de 55-jarige coach terug. “in 2005 promoveerden we en wonnen we de beker, het jaar erna bereiken we de laatste 32 van de Europa League. En dit allemaal als semiprofessionele club”, aldus Dury.

Na zijn omzwervingen bij AA Gent en een de nationale ploeg kwam hij in 2011 opnieuw in Waregem terecht. “Er moest een duidelijke visie komen”, een club kan van trainer wisselen, maar niet van richting”. “Enkel de ploeg met een identiteit zal overleven, en dit is wat ik hier wil creëren”, aldus een vastberaden Dury.

Hij voelt zich gerespecteerd in België voor het geleverde werk. Jongeren de kans geven zich te ontwikkelen is zijn handelsmerk. “Ik voel me gelukkig en trots, dat blijft me motiveren”, voegde hij er nog aan toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties