Jan Breydel maar voor een kwart gevuld voor Europese match: "Moeten dat aanvaarden"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 34 reacties
Jan Breydel maar voor een kwart gevuld voor Europese match: "Moeten dat aanvaarden"
Foto: © SC

Morgen speelt Zulte Waregem thuis tegen Wigan in het kader van de Europa League. Daarbij zal het stadion ongeveer voor een kwart gevuld raken.

Door Aernout Van Lindt

Ook voor de Europese matchen in het Astridpark in Anderlecht in de voorrondes tegen PSV en APOEL Nicosia waren er grote leegtes in het grote Vanden Stockstadion. Dat zal nu voor de match tegen Wigan niet anders zijn: het stadion zal ongeveer voor een kwart gevuld zijn.

Al kan er nog wat volk bijkomen, want er kunnen nog tickets besteld worden bij Zulte Waregem. Morgen gaan de loketten niet open in Brugge, al kan je wel tickets bestellen online en dan gaan afhalen aan het loket uitnodigingen.

Lege plekken aanvaarden

"We hadden natuurlijk liever in ons eigen stadion gespeeld, maar het is nu zo. We moeten aanvaarden dat er lege plekken zullen zijn en niet blijven zitten in randzaken", aldus coach Francky Dury.

"De sterkte van mijn team is dat ze de focus goed op voetbal kunnen houden. In Nicosia speelden we tegen 20.000 fans en waren we zelf met 93. Het was daar heet, maar we hebben kunnen winnen", countert Dury de mogelijke kritiek dat de 2.500 meegereisde Wigansupporters nauwelijks in ondertal zullen zijn. 

Moeilijk voor werkende mensen

Als we naar redenen moeten zoeken waarom er niet meer volk komt, kunnen we het speeluur zeker niet uitvlakken. 19 uur is zeker ideaal als startuur, maar de meeste fans van Zulte Waregem wonen daar in de buurt en voor hen is de trip naar Brugge toch een klein uurtje. 

Zeker voor werkende mensen kan dat moeilijk worden om tijdig in het stadion te raken. Toch hoopt de club dat er nog zoveel mogelijk mensen de trip naar Jan Breydel zullen maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties