Krijgen we regenboogveters in de Premier League dit weekend?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Krijgen we regenboogveters in de Premier League dit weekend?
Foto: © SC

Een organisatie voor holebi-rechten zond regenboogveters naar alle Engelse en Schotse profclubs. De Premier League wist niets van het initiatief, maar steunt het wel. Het is aan de spelers en clubs om te beslissen of ze deelnemen.

De schoenen hebben doorgaans al alle kleuren van de regenboog, maar daar komt dit weekend op, hopelijk veel, Britse velden nog wat kleurspektakel bij. Een organisatie voor holebi-rechten stuurde naar meer dan honderd clubs de veters op. De Premier League zelf vindt het jammer dat het niet op de hoogte werd gebracht, maar keurt het initiatief goed.

"Hoewel we niet ingelicht werden, heeft deze campagne een goede boodschap. Indien we het eerder wisten, konden we met Stonewall (de organisatie voor holebi-rechten) gewerkt hebben rond enkele problemen. Er zijn bijvoorbeeld schoenendeals en specifieke gokpartners waarmee rekening gehouden moet worden", klinkt het bij de Premier League.

"Het is dus aan individuele clubs en spelers om te beslissen of ze meedoen of niet. We hebben Stonewall laten weten dat we in de toekomst willen samenwerken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties