Overzicht Frankrijk: Cavani bezorgt PSG driepunter

Joris De Wolf

In de Franse competitie stonden vandaag zeven wedstrijden van de zevende speeldag op het programma. PSG won nipt op het veld van Valenciennes terwijl leider Monaco vlot won van Bastia.

Valenciennes – PSG : 0-1
PSG, nog steeds zonder hun geblesseerde kapitein Thiago Silva, blijft tweede in de stand. Edison Cavani maakte kort voor de rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Een zuinige overwinning voor de landskampioen. Door de winst van Monaco staat PSG nog altijd op twee punten van de leider.

Monaca – Bastia : 3-0
Voor de pauze stond het al 2-0 dankzij doelpunten van Falcao en Rivière. In de slotminuten tekende opnieuw Falcao voor de 3-0. Bij Monaco viel onze landgenoot Ferreira Carrasco in na 65 minuten. Monaco blijft dankzij deze overwinning autoritair aan de leiding.

Ajaccio – Olympique Lyon : 2-1
Ajaccio kon in deze competitie nog geen enkele wedstrijd winnend afsluiten. De ploeg van trainer Rémi Garde leek dus een hapklare brok voor Lyon. Maar niets was minder waar. Ajaccio kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong dankzij een doelpunt van Arrache. Na de koffie maakte Malbranque gelijk. Invaller Camara besliste de wedstrijd in het voordeel van Ajaccio. Door deze overwinning komt Ajaccio weg van de degradatieplaatsen. Lyon zakt terug naar de achtste plaats.

Nantes – Nice : 2-0
Onze landgenoot Christian Brüls werd al na 34 minuten vervangen bij Nice dat 2-0 de boot in ging bij Nantes. In de eerste helft opende de Serviër Dordevic de score. Op het einde maakte Aristeguieta er 2-0 van. Nice blijft zevende, Nantes negende.