Preud'homme: "Heb ook goede zaken gezien"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 20 reacties
Preud'homme: "Heb ook goede zaken gezien"
Foto: © SC

Michel Preud'homme debuteerde vanavond met een 0-1-overwinning op het veld van KSV Oudenaarde. Toch was de oefenmeester niet tevreden over het spel van zijn troepen. "Vooral na de 0-1 moeten we het in de toekomst anders aanpakken."

Cédric De Volder in Oudenaarde

Club Brugge bekert verder. Blauw-zwart ging vanavond met het kleinste verschil winnen in het Burgemeester Thienpontstadion van KSV Oudenaarde. Het wedstrijdverslag kan u bovendien HIER nog eens nalezen. Voor Michel Preud’homme was het – op punten dan toch – een geslaagd debuut. Toch was de Luikenaar niet helemaal tevreden met de prestatie van zijn troepen.

“Ik vond ons sterk aan de wedstrijd beginnen”, aldus de ex-coach van onder meer KAA Gent, Standard en FC Twente. “Als er dan een doelpuntje valt, krijg je een andere wedstrijd. Ik had mijn jongens in de rust dan ook gevraagd om Oudenaarde na de koffie bij de keel te grijpen. Maar na de 0-1 moeten we het in de toekomst anders aanpakken.”

"0-5 klinkt beter, maar resultaat is hetzelfde"

De Belgische voetbalwereld had gehoopt op een prestatie zoals afgelopen zondag tegen RSC Anderlecht. “Je moet de realiteit erkennen”, is Preud’homme eerlijk. "Afgelopen zondag speelde Club een historische wedstrijd. Ik heb vandaag ook mooie zaken gezien. We konden het balbezit uiteindelijk opeisen en de wedstrijd op die manier controleren. Alles komt zeker op z’n pootjes terecht.”

De geelhemden speelden goed mee met blauw-zwart. Achteraf viel tussen de supportersschare te horen dat Oudenaarde misschien wel de betere kansen had kunnen afdwingen. “Het is altijd moeilijk voetballen bij een kleinere club”, besluit Preud’homme. “Die jongens speelden vanavond de wedstrijd van het seizoen, hé. Maar ik heb altijd gezegd dat grote spelers altijd moeten presteren. Of ik liever een 0-5 op het scorebord had zien prijken? Dat klinkt misschien beter, maar uiteindelijk is het resultaat hetzelfde.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties