Dury: "In Europa spreekt men met twee woorden"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Dury: "In Europa spreekt men met twee woorden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Francky Dury maakte een juiste analyse na de zware nederlaag tegen Rubin Kazan: "Ze waren duidelijk sterker in de tweede helft", aldus de coach van Zulte Waregem. En Dury verlegde dan maar direct de focus naar Standard.

"Na de 1-0 viel alles uit elkaar bij ons", zegt hij in HLN. "Je zag ook dat Rubin Kazan het gewoon is om Europees te spelen. Ook het budget tussen beide clubs verschilt enorm. Die 8 miljoen euro van ons weegt niet op tegen hun budget. Kijk, in België spreekt men met één woord, in Europa met twee. Toch ben ik fier. We hebben een uur lang veel balbezit gehad. Ik vond ons verstandig en sterk voetballen."

De tweede helft was dan weer een ander verhaal. "We konden de bal niet meer bijhouden. Dat is een van de redenen waarom het fout liep. Maar als je me vraagt of dit een mentale klap is: neen! Deze groep is intelligent genoeg om deze nederlaag een plaats te geven. Dat zag ik al meteen na afloop in de kleedkamer. We moeten dit accepteren en mogen hier niet te lang bij blijven stilstaan. Want zondag wacht Standard al."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties