Bezwijkt Engelse club aan charme-offensief Red Bull?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Bezwijkt Engelse club aan charme-offensief Red Bull?
Foto: © SC

Red Bull wil zich opwerken in het voetbal. Naar verluidt is 'de vader der energiedrankjes' op zoek naar een Engelse club om naambekendheid te verwerven op het grote toneel. Welke club dreigt zijn ziel te verliezen?

In Engeland zitten wellicht een pak fans met een ei in hun broek. Volgens The Mirror is Red Bull immers op zoek naar een club om naambekendheid te verwerven. De Oostenrijkers – de thuishaven van Red Bull ligt immers in Oostenrijk – hebben volgens de Engelse media een oogje laten vallen op Everton FC, Liverpool FC, Crystal Palace, West Ham United en Leeds United.

Red Bull is ondertussen al eigenaar van RB Salzburg en New York RB. Ralf Rangnick, de leider van de sportieve cel binnen het bedrijf, kreeg van zijn bazen de opdracht om een Engelse club te vinden. Extra detail: de club zou op termijn ook successen moeten scoren in de Champions League.

En net dat beaamt dat Red Bull grootste plannen heeft met de club. Ook in Salzburg en New York bleef uiteindelijk niets meer over van de ‘oorspronkelijke’ staat van de club. Er komen moeilijke dagen en weken aan voor sommige Engelse supportersgroepen. Voetbal is over het Kanaal immers meer dan ergens anders religie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties