Broos tempert de duivelsgekte: "Beter normaal doen"

Broos tempert de duivelsgekte: "Beter normaal doen"
Foto: © SC

De Rode Duivels slaan in 2014 hun tenten op in Brazilië. Het land stond de voorbije dagen op z'n kop. Aad De Mos speculeerde zelfs op een wereldtitel. Hugo Broos tempert het enthousiasme, terwijl Franky Van der Elst een goede prestatie verwacht.

Door Cédric De Volder

België staat  op z’n kop. De Rode Duivels verzekerden zich afgelopen vrijdag van een plaats op het wereldkampioenschap van volgend kalenderjaar in Brazilië. Voetbalkrant.com vroeg Hugo Broos en Franky Van der Elst naar hun verwachtingen. Verrassend genoeg staan beide heren (bijna) loodrecht tegenover elkaar.

Laatstgenoemde is alvast overtuigd van de prestaties van de troepen van Marc Wilmots. Vooral de steile klim op de FIFA-ranking stemt hem tevreden. “Al is zo’n wereldranglijst niet heiligmakend, maar eerder een logische gevolg na een schitterende campagne. Ik denk niet dat het nummer vier een pak beter is dan het nummer zeven, hé.”

Aad De Mos zag België zelfs al een wereldtitel vieren in Zuid-Amerika. “Ik denk eerder dat een kwartfinale een gezonde ambitie is voor de Rode Duivels”, gaat de 52-jarige Oost-Vlaming verder. “Daarna bekijken we het best wedstrijd per wedstrijd. In die fase stuit je immers op tegenstanders als Brazilië, Spanje en Duitsland.”

Hugo Broos is dan weer niet opgezet met de hype rond de nationale ploeg. “Ik ben natuurlijk ook van mening dat er een ongelooflijke lichting is opgestaan, maar het is te vroeg om al van een halve finale of iets dergelijks te spreken. Ik vergelijk de huidige situatie graag met de bekende Oranjegekte. Onze noorderburen denken bij elk groot toernooi dat de buit binnen is, maar blijven telkens met lege handen achter.”

“We moeten simpelweg normaal doen”, besluit Broos. “Het is nu zaak om de groepsfase in Brazilië te overleven. Stel je eens voor hoe groot de ontgoocheling zal zijn als het mis zou lopen. En dan wil ik die huidige gekte wel nog eens terugzien.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties