'Oskaar van de Week': Cristiano Ibrahimovic

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
'Oskaar van de Week': Cristiano Ibrahimovic
Foto: © SC

Het was me het weekendje van de fopduiken en andere vallende sterretjes en zwanen wel. Op verschillende velden vierde de kwalijke trend van de schwalbe en het matennaaien weer hoogtij. Deze week leveren we onze 'Oskaar' af bij de absolute wereldtop.

Door Cédric De Volder

De laatste seizoenen is de schwalbe ingeburgerd geraakt in het profvoetbal. Een aanvaller moet bij wijze van spreken eerst een duikexamen afleggen vooraleer hij een lucratief contract kan tekenen bij een voetbalclub. Vandaar reikt Voetbalkrant.com wekelijks de ‘Oskaar’ van de Week uit. Na een weekendje interlandvoetbal trekken we naar Portugal en Zweden om het kleinood uit te reiken.

Cristiano ‘balletje-trap’ Ronaldo

De eerste laureaat van deze week gaat richting Cristiano Ronaldo. De superster van Real Madrid ging in de slotfase van de partij tussen Portugal en Israël nadrukkelijk op zoek naar een gele kaart. Het kartonnetje bezorgde hem immers een schorsing voor de partij van morgen tegen de voetbaldwergen uit Luxemburg.

Op die manier begint CR7 met een schone lei aan de barrageduels. Maar ook in eigen land kent het trucje enkele sympathisanten. Onder anderen Stijn Stijnen en Jelle Van Damme pakten op die manier een extra kaartje voor de start van Play-Off I. En dat kan ik ook, dacht een schoffie uit Zweden vrijdag.

I, Zlatan

De aanvoerder van Zweden ging afgelopen vrijdag nadrukkelijk tijd rekken. Ook Zlatan Ibrahimovic zit immers in hetzelfde straatje van Ronaldo. Zweden eindigde in haar poule na Duitsland op een tweede stek en moet een WK-ticket afdwingen via de play-offs. Eén keer raden? Zlatan zal van de partij zijn om zijn duivels te ontbinden.

Onze ‘Oskaar’ krijgt deze week dus een dubbele bestemming. Beide heren zouden beter moeten weten, maar handelden naar eigen zeggen uit vaderlandsliefde. Eén ding is zeker: ons kleinood komt sowieso op de schouw van enkele wereldvedetten te staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties