Stromae hofleverancier?

Stromae hofleverancier?
Foto: © SC

De Rode Duivels zijn ondertussen zeker van het WK, dus kan nu ook de WK-koorts beginnen toenemen. Daarbij hoort ook een WK-lied. Wie moet dat maken? Wij schuiven alvast Stromae naar voren.

Door Aernout Van Lindt

Welke artiest kan ons het beste vertegenwoordigen om in aanloop naar de Mundial alle Belgen achter de Rode Duivels te zetten? Het is een moeilijke vraag die ons altijd wanneer we ons konden plaatsen voor een groot toernooi de kop opstak. De tijden van Will Tura en Rocco Granata zijn ondertussen wel achter ons, dus is het nu tijd voor iets nieuws, iets hips.

Bovendien heeft de KBVB zich de voorbije jaren op verschillende gebieden weten te professionaliseren, dus ook bij het maken van het WK-lied mag (en zal) geen half werk worden geleverd. Professionaliteit zal hopelijk hoogtij vieren, waardoor het WK-lied ook een hit wordt omwille van het lied zelf, niet enkel op de hype.

Alors on danse

In de huidige communautaire tijdsgeest moeten we aanzetten met een "typische Belg", die een publiek kan opzwepen en waar zowel in Vlaanderen als in Wallonië iedereen dol op is. Dan is er volgens mij eigelijk maar een echte mogelijkheid: Stromae. Onder het motto: "In Brussel spreken we Frans en Vlaams, Au Brésil on danse le samba... Alors on danse." 

Als de huidige generatie Rode Duivels een beetje kan zingen, lijkt meezingen ons een mooie tegenprestatie voor een van de volgende Duiveluitdagingen - zolang het maar niet zo 'goed' is als tijdens het WK 1994. Go West was toen iets te vals. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties