"Rode Duivels missen tornooi-ervaring"

Robby Morren
Robby Morren
| 18 reacties
"Rode Duivels missen tornooi-ervaring"
Foto: © SC

De Rode Duivels mogen zich eindelijk weer tonen op een groot tornooi. Het enthousiasme bij de supporters is gigantisch, al lijken de meesten ook heel realistisch. Het gebrek aan tornooi-ervaring zal de Duivels parten spelen. "We moeten mikken op het EK in 2016", klinkt het bij velen.

Door Robby Morren

"Ik vind de hype rond de nationale ploeg er toch iets over", vertelt Pablo Longueville ons. "Het kampioenschap is pas volgend jaar. Het is goed dat we geplaatst zijn, nu kunnen we ons eindelijk eens meten met de Nederlanders. Het zou een droom zijn om de halve finale tegen onze buren te kunnen spelen."

Pablo viert de kwalificatie uitbundig maar heeft geen goed oog in het WK zelf. "Ik denk dat we er in de eerste ronde uit zullen gaan. Wij zijn geen tornooiploeg, wij hebben daar nog geen ervaring mee. Ik denk dat België pas top zal zijn op het komende EK of op het WK in Rusland."

"Ik vind dat de Rode Duivels geweldig bezig zijn maar we moeten toch met beide voeten op de grond blijven. Realistisch blijven is de boodschap, we moeten niet verwachten dat we het WK gaan winnen", tempert ook Paul Vanderhaeghen het enthousiasme.

"Ik denk dat we goed uit de groepsfase zullen komen, zelfs met drie overwinningen. Misschien halen we wel de halve finale of toch zeker de kwartfinale maar ik zou eerder op het EK in 2016 mikken. Tegen die tijd gaan de spelers nog iets volwassener zijn. Ik durf er geld op te zetten dat ze dan het EK 2016 zullen winnen."

"Respect voor Marc Wilmots"

Paul is vol lof over de bondscoach. "Marc Wilmots is heel goed bezig. Hij heeft zelf ook nog gespeeld, hij is een pure Belg en spreekt de drie landstalen. Hij houdt de groep goed bijeen en zal er wel voor zorgen dat de spelers de voeten op de grond houden." 

De 19-jarige Stijn deelt die mening. "Wilmots doet het goed. Hij is rechtuit, zegt waar het op staat. Ik heb veel respect voor het werk dat hij levert."

"Het is de max dat we naar Brazilië gaan. De vorige keer dat de Rode Duivels op een groot tornooi aantraden zat ik nog in de lagere school maar ik herinner het me nog wel", zo graaft Stijn in zijn geheugen. "Ik verwacht dat we dit keer zeker de kwartfinales zullen halen en dan kunnen we alleen maar hopen op meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties