Een genie minder op het WK, maar wie?

Een genie minder op het WK, maar wie?
Foto: © SC

De barrages voor het WK zijn geloot. Daaruit blijkt dat Portugal en Zweden tegen elkaar zijn uitgeloot. Geen Ibrahimagic of geen Ronaldo dus op het WK in Brazilië. Dat is vooral zonde voor het WK zelf.

Door Aernout Van Lindt

Het was natuurlijk aan Portugal en Zweden zelf om groepswinnaar te worden, maar dat lukte in moeilijke poules uiteindelijk net niet. Beide teams zijn echter smaakmakende teams en hebben bovendien elk minstens een genie in de rangen. Bij Portugal heet dat genie Ronaldo, bij Zweden Ibrahimovic.

Kiezen is altijd een beetje verliezen, maar in dit geval lijkt het voor sommigen misschien als kiezen tussen wie je favoriete kind is. Ronaldo bewijst week na week zijn belang voor Real Madrid, Zlatan Ibrahimovic doet hetzelfde voor PSG.

De vrije trappen van Ronaldo wil iedereen wel op een WK zien, gewoon om te genieten. En wie dit weekend gezien heeft hoe de Zweed zijn doelpunt maakte, kan ook enkel likkebaardend uitkijken naar meer van dat moois.

Wie ligt wakker van Griekenland - Roemenië?

Als je een topaffiche hebt, dan mag je spreken van een spijtige loting. En dan heb je ook sowieso een minder aantrekkelijk duel. Het sympathieke IJsland maakt misschien wel kans tegen een Kroatië in malaise en dat zouden veel mensen de eilandbewoners misschien zelfs nog gunnen tegen het Balkanland. 

Frankrijk zal het tegen het stugge Oekraïne knap lastig krijgen om zich te plaatsen, maar de vraag die we ons als modale voetbalkijker vooral kunnen stellen is: wie ligt wakker van Griekenland - Roemenië?

Elke kwalificatie voor een eindronde is per definitie terecht, omdat je er enkel raakt door resultaten. Maar laat ons wel wezen: elke vezel van Ronaldo of Ibrahimovic straalt meer uit dan de hele affiche Griekenland - Roemenië. Kiezen is verliezen luidt het gezegde. Pijn zal het op 19 november sowieso doen. 

Voor de volledigheid nog even de volledige loting van de barrages: 

Portugal - Zweden
Oekraïne - Frankrijk
Griekenland - Roemenië
IJsland - Kroatië

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties