Bergen laatste kans voor Van Geneugden?

Marc Van Den Noordgaete
| 5 reacties
Bergen laatste kans voor Van Geneugden?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het draait niet echt zoals het hoort bij Oud-Heverlee Leuven. De ambities worden voorlopig niet waargemaakt, en na de nederlaag op KV Mechelen moét er tegen Bergen absoluut opnieuw gewonnen worden. Het OHL-bestuur blijft alvast achter trainer Ronny Van Geneugden staan.

De Leuvenaars startten met de ambitie om tussen de achtste en tiende plaats te eindigen, momenteel staan ze amper twee punten boven play-off III-plaats 15. De overwinning tegen Waasland-Beveren negen dagen geleden deed de rust terugkeren, maar na de nederlaag in Mechelen is alles te herdoen. Woensdag tegen Bergen moet hoe dan ook gewonnen worden om zaterdag met een gerust gemoed naar Anderlecht af te zakken.

Geen onrust

Volgens sommige geruchten is Bergen zelfs de allerlaatste kans voor Van Geneugden. Geruchten zijn uiteraard wat ze zijn, op de maandagse training was alvast niets van gelatenheid te merken. "Van enige onrust is ook geen sprake", beklemtoonde de Limburger tijdens de persbabbel na deze oefenstonde. "Ons spelpeil is in orde, er wordt goed gewerkt, alleen kregen we tot nu toe niet echt wat we verdienden."

"Ik stel verder vast dat de ploegen rondom qua puntenaantal dicht bij elkaar staan, dus onze doelstelling is nog steeds perfect haalbaar", voegde de coach eraan toe. "Twee opeenvolgende zeges kunnen de situatie helemaal omdraaien en maken de achtste tot tiende plaats opnieuw mogelijk."

Lange termijn

Het OHL-bestuur ontkent overigens met klem dat Van Geneugden op de wip zit. "Het is niet onze politiek om trainers te ontslaan. Slechts één keer gebeurde dat, in tweede klasse met Marc Wuyts", preciseert woordvoerder Chris Vandebroeck tegenover Voetbalkrant.com . "Wij zijn een club die op lange termijn denkt, dus de uitslag tegen Bergen zal niet over het lot van de coach beslissen."

Dat het niet lekker loopt, ontkent Vandebroeck echter niet. "Zo raken de nieuwe spelers moeilijker ingepast dan voorzien en slikken we teveel tegentreffers, wat zeker werkpunten zijn. Maar de echte evaluatie wordt pas op het einde van het seizoen gemaakt. Tegen Bergen en Lierse moet uiteraard de volle buit worden gepakt, maar we wisten dat we vooral thuis het verschil moeten maken om onze ambities kracht bij te zetten", besluit Vandebroeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties