"Maak helm verplicht voor doelmannen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
"Maak helm verplicht voor doelmannen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sportartsen en hersenspecialisten willen een helm verplicht maken voor doelmannen. Het debat komt opnieuw in de media nadat PSV-doelman Przemyslaw Tyton gisteren keihard tegen zijn doelpaal knalde.

Huiveringwekkend tafereel gisteren in het Parkstad-Stadion van Roda JC. PSV-doelman Przemyslaw Tyton knalde met zijn hoofd tegen de doelpaal, werd minutenlang verzorgd en vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. In onderstaande video kan je het tafereel herbekijken. Meteen het teken om het debat rond een helm voor doelmannen opnieuw te laten losbarsten.

“Een dergelijke botsing kan verregaande gevolgen hebben”, vertelt neuroloog Steven Laureys in Het Nieuwsblad. “Er zijn de voorbije jaren een pak dergelijke incidenten de revue gepasseerd. De blessure van Chelsea-doelman Petr Cech is dan natuurlijk de bekendste.”

En net daarom willen specialisten een helm verplichten voor doelmannen. “De voetbalbond kan beginnen in de jeugdreeksen en geleidelijk aan die helm verplicht maken. Zo’n helm is vrij goedkoop en kan veel schade voorkomen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties