De Mets: "Moeten tegen Oostende drie punten pakken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
De Mets: "Moeten tegen Oostende drie punten pakken"
Foto: © SC

KV Kortrijk staat momenteel opnieuw buiten de top zes. De West-Vlamingen willen zaterdag dan ook absoluut de drie punten thuis houden tegen KV Oostende. "Maar het is nog te vroeg om aan play-off I te denken."

Door Cédric De Volder

Door het verlies bij KRC Genk zag KV Kortrijk Sporting Lokeren opnieuw over zich heen wippen. De Kerels bekleden momenteel de zevende stek in onze pintjesliga. “Het was een zware wedstrijd in Limburg”, vertelt Gertjan De Mets in een gesprek met Voetbalkrant.com. “De ploeg die het eerste kon scoren, zou de wedstrijd winnen. En dat is nog maar eens gebleken na dat schitterende doelpunt van Jelle Vossen.”

"Puntenverlies is ergens ingecalculeerd"

Zaterdag wacht KV Oostende al in het Guldensporenstadion. Hoe groot is de druk om te winnen? “Kortrijk is het aan zichzelf en aan de fans verplicht om haar thuiswedstrijden te winnen”, gaat de middenvelder verder. “Ook tegen de promovendus moeten we simpelweg de drie punten pakken. Of het een probleem is dat er amper twee dagen tussen beide wedstrijden zitten? Dat is kort, maar mag niet doorwegen.”

De West-Vlamingen ambiëren een stek in het elitegroepje van de Jupiler Pro League. Toch lijkt Sporting Lokeren opnieuw het juiste ritme te hebben gevonden. “Het is nog te vroeg om aan play-off I te denken”, besluit De Mets. “Die strijd ligt nog helemaal open. Puntenverlies tegen de topclubs is bovendien ergens wel ingecalculeerd, denk ik.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties