Reactie Buyens ziet oorzaak: "Misten wat frisheid"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Buyens ziet oorzaak: "Misten wat frisheid"
Foto: © SC

Standard en Club Brugge kwamen zondagmiddag niet verder dan een scoreloos gelijkspel in Sclessin. Ondanks de rotatiepolitiek van Luzon kampten ze bij Standard met zware benen, al is de partij tegen Salzburg daar niet vreemd aan volgens Yoni Buyens.

Sander De Graeve in Luik

Luzon opteerde in die Europese wedstrijd van de laatste kans immers ook voor de sterkhouders op het middenveld en in de aanval. Buyens, Vainqueur, Ezekiel en Batshuayi speelden dus twee wedstrijden op erg korte tijd.

"Club Brugge was tevreden met een punt, dat maakte het voor ons moeilijk om ruimte te vinden in de omschakeling. We hebben snelle spitsen, maar als het dicht zit, is die troef moeilijker uit te spelen. Vandaag was bij ons de laatste pass en de afwerking minder", aldus Yoni Buyens.

Iets wat volgens de middenvelder aan het gebrek aan frisheid kon liggen. "We hadden nog de lastige wedstrijd op een zwaar veld van donderdag in de benen. Daardoor misten we dat tikkeltje frisheid, maar daar mogen we ons niet achter verstoppen."

Veel gevaar creëerde Club volgens Buyens alvast niet. "We gaven haast niets weg. Ze konden enkel dreigen op stilstaande fases en met schoten uit de tweede lijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties