Nieuwe grasmat in Jan Breydel: steeds vroeger in het seizoen

Nieuwe grasmat in Jan Breydel: steeds vroeger in het seizoen
Foto: © SC

Een nieuwe grasmat in Jan Breydel, het was maar voorzien tijdens de winterstop. De slechte staat van het veld heeft er nu toe genoopt om tijdens de interlandbreak nu al een nieuw veld aan te leggen. Niet de eerste keer dat er een tussentijdse heraanlegging moet gebeuren in Brugge.

Door Aernout Van Lindt

Normaliter vervangen de meeste ploegen enkel hun veld tussen twee seizoenen, maar bij Club Brugge wordt het een jaarlijkse gewoonte om ook tijdens het seizoen te moeten ingrijpen. Opvallend: dat lijkt steeds vroeger op het seizoen te moeten gebeuren.

2013-2014: na 15 speeldagen

Dit seizoen was er vooraf vastgelegd dat de nieuwe grasmat er tijdens de winterstop zou gaan komen. Door de problemen met het veld en de voorspelde regen is er nu afgesproken vroeger op te treden.

Na 15 speeldagen gaat de mat er nu af en komt er tijdens de interlandbreak nieuw gras. Hopelijk gaat dat "setje" gras langer mee dan het huidige en hoeven de Brugse clubs niet nog eens te veranderen van veld dit seizoen.

2012-2013: na 22 speeldagen

Vorig seizoen ging de grasmat weg na 22 speeldagen, in de winterstop. Er werd toen steen en been geklaagd over hoe Jan Breydel er bij lag, waardoor het veld vervangen de enige mogelijkheid was.

Grootse werken begin van dit kalenderjaar was het: kosten noch moeite werden gespaard om voor een nieuwe grasmat te zorgen.

2011-2012: na 26 speeldagen

Een jaar eerder was Club Brugge zelf in de dans gesprongen om zo snel mogelijk een nieuw veld te hebben na de blessure van Stenman in het duel tegen Kortrijk. Ze vonden de staat van het veld als schuldige van de blessure van hun Zweedse verdediger en wilden zelf ingrijpen.

Logica zelve?

Rest enkel nog de vraag: is dit wel normaal? Moet een veld niet makkelijk (meer) dan een seizoen kunnen overleven? Het is alvast een feit dat in binnen- en buitenland (denken we maar aan Ajax) ook vele teams lange tijd problemen hebben gekend of nog kennen met hun grasmat.

Bovendien heeft Jan Breydel het probleem dat het nooit kan rusten: elke week staat er quasi een wedstrijd geprogrammeerd, hetzij van Cercle, hetzij van Club. Dat weegt door na een tijdje op de staat van het veld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties