Manchester City vernedert Tottenham

Joris De Wolf
| 8 reacties

Manchester City heeft op de twaalfde speeldag in de Premier League zwaar uitgehaald tegen Tottenham. De troepen van Manuel Pellegrini wonnen met 6-0. Jan Vertonghen stond 90 minuten op het veld, Dembélé viel een halfuur voor het einde van de wedstrijd in.

The Citizens konden zich geen betere start wensen. Al in de eerste minuut van de wedstrijd mocht de Fransman Hugo Lloris zich een eerste keer omdraaien. Jesús Navas scoorde het openingsdoelpunt. Nog voor de rust kon de thuisploeg die score aandikken via een own-goal van Sandro en een doelpunt van de onvermijdbare Sergio Agüero.

Na de koffie gingen de blauwhemden gewoon door op hetzelfde elan. Op aangeven van kapitein Yaya Touré scoorde Agüero na amper vijf minuten zijn tweede van de namiddag. Nog eens vijf minuten later zette Negredo de forfaitcijers op het scorebord. Vlak voor affluiten ging onze landgenoot Jan Vertonghen in de fout, Jesús Navas profiteerde optimaal en zette de 6-0 eindcijfers op het bord.

Manchester City stijgt door deze overwinning naar de vierde plaats in het klassement. The Citizens hebben evenveel punten als Southampton. Tottenham staat zevende.