Analyse TWEEDE: Wie is 'the best of the rest'?

TWEEDE: Wie is 'the best of the rest'?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De heenronde in tweede klasse zit er ook op. Onder de topvier ligt het veld nog helemaal open. Kan er nog iemand voor verrassingen gaan zorgen en wie moet nodig punten gaan sprokkelen om in tweede te blijven?

Dessel Sport: GOED

Dessel begon uitstekend aan het seizoen met twee overwinningen. Het was vooral Omar Bennassar die voor de doelpunten zorgde. Nadien ging het stijl bergaf voor de groen-witten. Geen enkele overwinning in zes wedstrijden en klinkende nederlagen tegen Moeskroen en Eupen (5-0) en ook tegen Visé werd er zwaar verloren 1-4. Dat zorgde meteen ook voor het eerste opstappen van een coach. Frank Machiels hield het voor bekeken, maar voor een snelle ommekeer zorgde dat niet.

Dessel Sport, zonder hoofdcoach, verloor meteen met 3-0 van Virton. Ook nadien bleven de nederlagen zich opstapelen. 0-2 van Sint Truiden, 2-0 van Brussels, 0-2 van Westerlo en 2-0 van Boussu Dour. Maar liefst vijf wedstrijden zonder ook maar één doelpunt te maken. De ploeg leek helemaal weg te gaan zakken, maar vlak voor de terugronde boekte het drie overwinningen op rij en geraakte het stilaan weg onderaan het klassement. Het won zelfs met 2-0 van Antwerp en zo klom het uiteindelijk naar plaats dertien onder Guido Brepoels.

Boussu Dour: GOED

Boussu Dour komt verrassend sterk uit de hoek. Niet dat de ploeg gaat meespelen in de top, maar het doet zijn werk in de wedstrijden tegen de mindere goden. Enkel tegen Antwerp en Aalst werden punten geraapt tegen de 'grotere' clubs. Voor de top is Boussu Dour een maatje te klein, maar het staat toch wel mooi op de zesde plaats en doet daarmee beter dan gedacht.

KSK Heist: GOED

Heist begon dramatisch aan het seizoen. Acht doelpunten tegen in twee wedstrijden en amper twee gemaakt. En ook nadien liep het voor geen meter. Na speeldag acht had de club nog maar zes punten weten te sprokkelen. Niet bijster veel, maar toch waren er nog enkele ploegen die het slechter deden. Zoals bijna elk jaar lijkt de ploeg zich ook dit seizoen vlot te kunnen handhaven in de tweede klasse. Tegen de topclubs werden er niet al te veel punten gesprokkeld. Na zeventien speeldagen stond het op een mooie twaalfde plaats in de stand.

RWDM Brussels: GOED

Sinds de fusieclub Brussels FC zich tot RWDM Brussels heeft laten omdopen, leek het de hoofdstedelingen beter voor de wind te gaan. Ze behaalden een 6 op 6. Ook nadien bleven de resultaten best goed, maar tegen de echt sterke tegenstanders moest het toch het onderspit delven.

Zowel tegen Sint-Truiden als Westerlo werd er nipt verloren. Lange tijd leek RWDM Brussels net te kort te komen voor de top vijf en werd de kloof steeds groter en groter, maar vlak voor de terugronde wist het toch nog aan te pikken. Vooral de overwinning tegen Moeskroen en het puntenverlies van andere toppers hield de kloof op de top vijf op 3 punten.

Lommel United: MATIG

Meestal goed voor een degelijk seizoen, maar Lommel begon zwak met een nul op zes. Het duurde maar liefst acht wedstrijden alvorens de Limburgse club een eerste keer kon winnen. Eendracht Aalst ging dan voor de bijl met 3-0. Het signaal om de klim in het klassement in te zetten. Met een mooie reeks waarin het tien op twaalfde haalde, klom de Limburgse club naar een achtste plaats in het klassement en nog leek het niet te stoppen. Het won op het einde van de heenronde nog de Limburgse derby tegen STVV met het kleinste verschil. Een knappe reeks van de Limburgse club.

Visé: ZWAK

De club begon de laatste jaren met veel ambitie aan de competitie, maar moest het nu stellen met een nul op zes. Veel meer punten wist het nadien ook niet te sprokkelen en na acht speeldagen bleef de teller op vier steken. Een start die men bij Wezet helemaal niet had verwacht. Wie dacht dat het dan alleen maar beter kon gaan, kwam bedrogen uit. Nadien wist het in de volgende wedstrijden nog amper een punt te sprokkelen en sloeg de club er zelfs in om op drie speeldagen vijftien tegentreffers te krijgen. Na zestien speeldagen had het amper zes punten weten te sprokkelen.

Geel: ONDERMAATS

De nieuwkomer in de tweede klasse had het in de beginfase niet onder de markt. Met een nul op zes schoot het slecht uit de startblokken. Nadien wist het wel een punt te “stelen” op de Bosuil na een scheidsrechterlijke dwaling, maar daarna ging het weer bergaf.

Enkel de degradatietopper tegen Hoogstraten werd met 2-1 gewonnen. Na de aanpassingsperiode begon het toch iets vlotter te lopen. Ondanks enkele mooie resultaten tegen Virton en Sint Truiden behaalde het na de heenronde toch een teleurstellende een vijftiende plaats.

Hoogstraten: ONDERMAATS

De nieuwkomer in de tweede klasse sprokkelde na twee speeldagen een eerste puntje. Veel meer punten volgden er niet. Na acht speeldagen de promovendus nog steeds niet gewonnen. Het sprokkelde wel één punt tegen Westerlo, wat op zich al een enorme stunt was. Veel beterschap leverde deze stunt niet op, want ook nadien bleef het alleen maar kommer en kwel met uitzondering van de overwinning tegen Roeselare.

Op speeldag zestien stond de belangrijkste wedstrijd van de heenronde op het programma. Een thuiswedstrijd tegen de allerlaatste in de stand. Die wedstrijd ging uiteindelijk niet door omwille van het slechte weer. In de derby tegen Antwerp wist de ploeg van trainer Regi Van Acker toch nog een punt te sprokkelen, maar in de terugronde zal het veel beter moeten.

Virton: ONDERMAATS

Virton begon degelijk aan de competitie met een vier op zes en nadien ging het op en neer met de resultaten. Mooie overwinningen werden afgewisseld met minder goede prestaties. Op speeldag negen ging Virton op bezoek bij de Antwerp en daar moest het stilaan de top zes laten gaan. Ondanks dat het behoorlijk goed voetbal op de mat wist te leggen, kwam de ploeg uiteindelijk niet verder dan een 14de plaats in het klassement. Een teleurstellend resultaat.

ROESELARE 16de ZWAK

TUBEKE : 11de MATIG

WS BRUSSELS: 10de MATIG

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties