Interview Blondelle zet ploegmaats scherp: "Wie wil winnen, zal winnen"

Blondelle zet ploegmaats scherp: "Wie wil winnen, zal winnen"
Foto: © SC

Het is nog misschien niet erop of eronder voor Waasland-Beveren dit weekend, maar het scheelt toch niet veel. Op KV Mechelen moet er gewonnen worden, want verrassend genoeg is de ploeg van Harm van Veldhoven één van de concurrenten om play-off III te ontlopen.

"De bookmakers zaten er goed naast", kan Siebe Blondelle nog een grappige noot er uit persen. Maar hij heeft gelijk: wie voor het seizoen Waasland-Beveren en KV Mechelen als potentiële PO III-kandidaten had aangehaald, zou nu toch een aardig centje kunnen bijverdienen.

Siebe, het loopt niet bij Waasland-Beveren...

"Het is niet goed, dat is zeker. Voor het seizoen hadden we er duidelijk meer van verwacht. En het moet zo snel mogelijk keren om play-off III te kunnen ontlopen."

Waar liggen de oorzaken?

"Het lukt gewoon niet. Als we er een antwoord op hadden, zouden we het wel omdraaien hoor. We hebben ook pech. In de wedstrijden waarin het er toe doet, zoals tegen Charleroi en Cercle, domineren we, maar kunnen we niet scoren. En dan krijgen we ook nog dikwijls een domme goal tegen."

Wat is het grote verschil met vorig seizoen?

"Vorig seizoen verwachtte niemand iets van ons. Ik denk dat de ploegen zich meer op ons ingesteld hebben. En vorig jaar hadden we misschien iets mindere voetballers in de ploeg, maar was de winnaarsmentaliteit er wel. Ik hoop dat we die zo snel mogelijk terugvinden."

Dit weekend tegen Mechelen? Een heel belangrijke match...

"Tja, Mechelen en Leuven zijn de eerste ploegen binnen ons vizier. Als wij winnen komen we op drie punten en anders lopen zij weer verder uit."

Iedereen had onderaan ploegen als Oostende, Lierse, Bergen verwacht, maar niet Waasland-Beveren en Mechelen.

"Oostende heeft schitterende transfers gedaan na de komst van Marc Coucke en zijn beginnen winnen. Die staan nu in de veilige zone. Mechelen had ook niemand onderaan verwacht. De bookmakers zaten er dus naast. De wedstrijd zal ook extra spanning geven. Wij moeten en zij moeten, want het roert zich daar ook met Van Veldhoven die al onder vuur lag. Wie het meeste wil winnen, zal winnen. En ik hoop dat wij dat zijn."

Legt Peeters nu andere accenten dan De Boeck?

"Peeters is veel bezig met de aanvallers. Hij was een spits, De Boeck een verdediger, maar voor de rest verschilt het allemaal niet veel. De coach moest ook niet alles omgooien. De Boeck heeft gedaan wat hij kon, je kan hem niks verwijten."

Door Johan Walckiers

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties