Interview Leekens ziet Vanden Borre als Rode Duivel: "Maar hij moet doorbijten"

Leekens ziet Vanden Borre als Rode Duivel: "Maar hij moet doorbijten"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Laten we het nog even over Anthony Vanden Borre hebben. We weten het: er is de laatste dagen genoeg inkt over gevloeid, maar het blijft een hot item. En een kerstverhaal bij uitstek. De jongen die zichzelf van hero to zero degradeerde, maar dan de omgekeerde weg maakte.

Door Johan Walckiers

We gingen te rade bij Georges Leekens. De ex-bondscoach gelooft ook in de kwaliteiten van Vanden Borre. "Maar nu moet hij dit volhouden", vertelt Leekens aan Voetbalkrant.com. "Het is vooral een overwinning op zichzelf dat hij nu dit niveau haalt. Zijn match tegen Standard was een heel goeie, maar nu moet hij blijven doorbijten. Het is zijn eigen schuld dat hij van zo ver moest terugkomen, maar het is ook een gave als je zoiets kan herstellen."

Overal gaan stemmen op dat Vanden Borre mee moet naar Brazilië als hij zo blijft spelen. "Ikzelf had hem als bondscoach er bij in de oefenmatchen tegen Roemenië en Frankrijk. Een heel charmante jongen met duidelijke kwaliteiten. Als hij zo blijft voetballen, komt hij toch aan de deur kloppen voor de nationale ploeg. Maar zoals ik al zei: het is niet omdat hij nu goed speelt, dat hij er binnen zes maanden zal bij zijn. Hij moet blijven presteren tot mei en dan zal Wilmots moeilijk om hem heen kunnen. Als ik Marc ken, zal hij nu nog geen beslissing nemen, want dat doet hij nooit op basis van een aantal matchen. Hij moet maanden aan een stuk op hoog niveau spelen.. Marc zal zich niet laten beïnvloeden door de media, dat weet ik ook."

"De enige 'echte' rechtsback? Van Binst en Gerets waren ook omgevormde verdedigers"

Dat Vanden Borre eigenlijk de enige 'echte' rechtsback is die in aanmerking komt, is voor Leekens geen doorslaggevende reden om hem bij de Rode Duivels te nemen. "Gerets was ook een omgevormde rechtsback, net als Van Binst. Ik moet er altijd wat mee lachen als mensen zoiets zeggen. Er zijn veel spelers omgevormd naar verdedigers."

Maar dat Vanden Borre enorme kwaliteiten heeft, staat buiten kijf. "Hij staat er verdedigend, maar offensief is zijn arsenaal ook enorm groot. Technisch heeft hij alles. We moeten hem ook niet blijven afrekenen op het verleden. Die bladzijde moeten we omdraaien en vergeten. Anthony moet laten zien dat hij 'back in town' is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties