Wilmots: "Elke tegenstander op WK is haalbaar"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Wilmots: "Elke tegenstander op WK is haalbaar"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Voetbalminnend België vereenzelvigd 2014 met het wereldkampioenschap in Brazilië. Ook Marc Wilmots heeft er een goed oog in. "Elke tegenstander is haalbaar."

België neemt het op het WK op tegen Algerije, Rusland en Zuid-Korea. Meteen na de loting werd al gewag gemaakt van een uitstekende partij. "Qua klimaat en afstanden konden we het inderdaad niet beter treffen", aldus Marc Wilmots in Het Nieuws. "Maar op het WK spelen enkel de beste landen mee, hé."

"Al lopen er geen wereldsterren rond bij die ploegen", gaat de selectieheer verder. "Alle ploegen zijn haalbaar. Al begint elk team elke wedstrijd met vijftig procent kans op de overwinning. Of dit mijn verdienste is? Nee, die van de volledige groep en entourage."

Bij de aanstelling van Wilmots als bondscoach was het land verdeeld. "Maar ik heb nooit aan mijn kwaliteiten getwijfeld. Al heb ik natuurlijk een eigen manier van werken. Ik zal sterven met mijn idee en niet met dat van een ander. Het probleem in België is dat iedereen zijn zegje wil doen en geen risico's wil nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties