PSG zwoegt zich voorbij rode lantaarn

Leander Mespreuve
| 0 reacties
PSG zwoegt zich voorbij rode lantaarn
Foto: © SC

Ajaccio tegen PSG is het duel tussen de fiere koploper in Ligue 1 en de rode lantaarn. Op het veld was het niveauverschil minder groot dan in het klassement, maar toch kon PSG de drie punten meepakken naar Parijs.

Wie dacht dat PSG over zijn tegenstander heen zou walsen, kwam vandaag bedrogen uit. De thuisploeg startte furieus en kwam al snel op voorsprong via Eduardo.

Het duurde een tijdje vooraleer PSG echte kansen kon versieren. Toch kwam PSG vlak voor de pauze langszij dankzij een treffer van Ezequiel Lavezzi. De assist kwam van sterspeler Ibrahimovic: 1-1 was meteen ook de ruststand.

Na de thee ging PSG nogal krampachtig op zoek naar het winnende doelpunt. Een stunt leek in de maak voor de rode lantaarn van Ligue 1, tot Blaise Matuidi, opnieuw op aangeven van de Zweed, een kwartier voor tijd zijn ploeg over de streep wist te trekken.

Ajaccio probeerde nog een punt uit de brand te slepen, maar PSG hield al bij al makkelijk stand. Dankzij deze driepunter vergroot PSG zijn voorsprong op eerste achtervolger Monaco. Falcao en co raakten gisteren niet voorbij Montpellier waardoor de kloof nu vijf punten bedraagt. Ajaccio blijft eenzaam laatste in de stand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties