Top&Flop De herrijzenis van Mechelen & het beenharde Standard

De herrijzenis van Mechelen & het beenharde Standard
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

KV Mechelen

Steven De Petter is back in Mechelen, en dat zullen we geweten hebben. En met Frank Vercauteren is er een topcoach aan boord gekomen Achter de Kazerne. En dat het meteen swingde, zo hard zelfs dat het dak er bijna weer af vloog - figuurlijk dan deze keer. 

Het gevoel zit weer lekker. Trajkovski kreeg en nam zijn kans, Mokulu was ineens omnipresent, ... en dan moeten er nog enkele spelers worden gerecupereerd. Dit Malinwa is nu al een kanshebber om play-off II te winnen.

Waasland-Beveren

Gaven we een dikke maand geleden nauwelijks een halve frank om de overlevingskansen van de Waaslanders in de pintjesliga, dan hebben ze ons ondertussen al weten te verbazen. Ook dit weekend ging het weer hard: tegen Bergen werd vier keer gescoord, waarvan drie keer door Dalibor Veselinovic. 10 op 12 en ineens niet meer op een degradatieplaats.

Olafur Skúlason

In topwedstrijden staat Olafur Skúlason paraat om voor Zulte Waregem de zege binnen te trekken. Scoren tegen Kortrijk, Standard, Anderlecht en Racing Genk kan je geen toeval meer noemen. Behalve in de match tegen Anderlecht was het doelpunt van de IJslander het enige van de match, het belang van de verdedigende middenvelder mag niet worden onderschat.

Nu Kums geblesseerd is en Malanda naar Wolfsburg verkaste, zal hij sowieso veel aan spelen toekomen en dat gunnen we hem van harte: topprofi, die 'Olli'.

FLOP

Beenhard Standard

Ruytinx voor de rechter willen dagen voor zijn fout op Carcela, dat is een zaak. Maar er dan zelf in wedstrijden blijven op inhakken met de botte bijl? Dat is weer aan andere zaak.

Hoe Buyens invloeg op Ovono, met een grinta en gretigheid die grensde aan op het randje, en vooral hoe Vainqueur weer alle Siani's in deze wereld op de enkels wou trappen en bleef trappen ... beenhard was het en eigenlijk anno 2014 niet meer goed te praten. 

Onmacht voorin bij Genk & Club

De 0 op 15 en de bekeruitschakeling doen Racing Genk geen deugd. Het gaat absoluut niet goed met de Limburgers en de onmacht voorin werd gisteren nog eens pijnlijk duidelijk. Vossen, Mboyo, Monrose, Camus, ... allen kregen ze er de bal niet in. De aanvallende weelde bij Racing Genk is helemaal over.

Ook Club Brugge verloor weer pijnlijke punten tegen een 'kleintje'. Vooral het morsen met de kansen door Maxime Lestienne was pijnlijk om te zien: zit de flankspeler in een vormdipje? Het lijkt er alvast wel op. 

AA Gent

Over onmacht gesproken: ook voor de Buffalo's was het deze week weer nougatbollen. Ex-speler De Smet bezegelde het lot van La Gantoise, nadat eerder ook al de uitgeleende Benito Raman mooie dingen liet zien in de Ghelamco Arena. Elke mercato komen er wel een handvol nieuwelingen bij en hoewel zij wel kwaliteit bijbrengen aan de club, hebben zij er nog nooit voor gezorgd dat Gent echt begon te draaien.

Ongeluksvogel van de week: Didier Ovono

Een aantal spelers zagen dit weekend letterlijk of figuurlijk sterretjes. Zulte Waregem moet Kums lang missen, Geraerts kreeg een trap tegen het hoofd, ... maar de speler die voorlopig het meest zal gemist worden is mogelijk Didier Ovono bij Oostende. De belangrijke weken komen er aan voor het Weireldploegsje en dat wil het doen met de eerste doelman, zoveel is duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties