Geen nieuw stadion, wel grote renovatie Camp Nou

Caroline Tonnelier
| 11 reacties
Geen nieuw stadion, wel grote renovatie Camp Nou
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Barcelona gaf maandagavond meer uitleg over zijn stadionplannen. Er komt geen nieuw stadion, maar wel een grote renovatie.

De Catalaanse club kiest er om financiële redenen voor om zijn huidige stadion aan te passen en geen nieuw onderkomen te bouwen. Het prijskaartje van de aanpassingen zou ongeveer 600 miljoen euro bedragen, waarvan 420 miljoen euro effectief naar de verbouwingen gaat. Een nieuw stadion zou 1,2 miljard euro kosten.

De socio's zullen in april in een referendum hun mening kunnen geven over de plannen. Als ze instemmen met het voorstel, zou in 2017 kunnen gestart worden met de verbouwingen, die bijna vier jaar zouden duren. In die periode zou Barça gewoon in Camp Nou kunnen blijven spelen.

105 000 zitplaatsen en dak

Het vernieuwde Camp Nou moet een modern onderkomen, met dak, worden met zitplaatsen voor 105 000 supporters. Er komt ook een Espai Barça, een omgeving voor de fans. Barcelona sluit uit dat er een commerciële naam komt voor het vernieuwde stadion, maar een toevoegsel aan de huidige naam is wel een optie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties