Cyriac: "100% fit kan ik concurreren met Batshuayi"

Cyriac: "100% fit kan ik concurreren met Batshuayi"
Foto: © SC

Tijdens de stage in Abu Dhabi was er één opmerkelijke naam die weer serieus op de deur kwam bonken: Gohi Bi Cyriac. De spits was door velen al afgeschreven om ooit nog een rol van betekenis te spelen bij Anderlecht, maar staat klaar om het tegendeel te bewijzen.

Door Johan Walckiers

Er lijkt een serieus verschil te zitten tussen de Cyriac van december en die van nu?

"Goh ja, op een moment heb ik een serieuze dip gehad. Ik speelde niet meer en dan is het normaal dat de moraal naar beneden gaat. Na die twee grote blessures was het ook moeilijk om mijn vorm terug te vinden, maar die heb ik nu te pakken."

Wat veroorzaakte de déclic?

"Er was niet echt een klik. Het duurde gewoon heel lang voor ik er weer helemaal stond. Maar ik heb geen seconde getwijfeld dat ik mijn niveau ging terugvinden. Alleen ja, het nam zoveel tijd in beslag..."

We hadden ook de indruk dat het een vergiftigd geschenk was dat in de matchen die je mocht spelen, je alleen vooraan stond?

"Ik zat maar aan 75 of 80 procent van mijn mogelijkheden. En dan is het niet evident om alleen vooraan te spelen. Als ik honderd procent ben, kan ik dat wel aan hoor."

En ben je nu honderd procent?

"Zo voel ik het toch. Het is altijd mijn bedoeling geweest om in 2014 er weer helemaal te staan."

De supporters namen je op de korrel?

"Ik heb daar niet echt van wakker gelegen, want ze hadden ook gelijk. Ik scoorde niet, maar ik bleef werken. Het was een schok, maar de volgende dag was ik dat vergeten."

De club stond wel op het punt je uit te lenen?

"Ik benadruk: de club heeft altijd in mij geloofd. Als ze me wilden uitlenen, was dat ook daarom: om me terug op niveau te krijgen. In Abu Dhabi heb ik willen tonen dat ik nog altijd progressie maak en dat ik er klaar voor ben."

Een transfer is dus van de baan?

"Er blijft nog een week te gaan op de transfermarkt. Maar ik wil hier blijven. Mijn hoofd heeft ook nooit op een transfer gestaan. Het zal ook afhangen van mijn prestaties."

Bleef de coach in je geloven?

"De coach heeft me tijd gegeven om er terug te staan. We hebben altijd goed met elkaar gepraat. Maar hij heeft ook getwijfeld en ik kan hem geen ongelijk geven. Maar ik twijfelde niet."

Er was sprake van Batshuayi?

"Ik denk dat ik volledig fit kan concurreren met Batshuayi. Ik ken hem goed en het is een heel goede spits, maar ik geloof ook in mijn kwaliteiten."

En nu een goaltje? Bijvoorbeeld tegen Brugge?

"Ik heb een goal nodig en dan ben ik vertrokken. Dat kan me lanceren. Ik was er al kort bij tegen Mechelen."

Wat denk je voor het vervolg van de competitie?

"Het is nog speelbaar, maar we mogen niks meer laten liggen. We zijn ook niet zo slecht hé? We spelen nog altijd mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties