Interview Nieuwkomer N'Diaye voelt zich in z'n sas bij Cercle

Tamara Vereecken
| 1 reacties
Nieuwkomer N'Diaye voelt zich in z'n sas bij Cercle
Foto: © SC

Ismaïla N'Diaye kwam een goeie week geleden van KV Kortrijk over naar Cercle Brugge. Daar moet hij Gregory Mertens vervangen die naar Lokeren vertrok. N'Diaye zal er niet op z'n favoriete positie spelen, maar heeft het wel naar z'n zin bij de Vereniging.

“Ja, het loopt heel goed. Mijn ploegmaats hebben me goed opgevangen, het klikte direct,” steekt hij van wal tijdens een interview met Voetbalkrant.com.

Iso, want zo wordt N’Diaye meestal aangesproken, ging in 2011 naar Kortrijk maar hij kwam er de laatste tijd nog amper aan spelen toe. Desondanks had hij een vertrek bij KVK blijkbaar niet direct verwacht. “Ik had de transfer niet zien aankomen, nee, het is allemaal zeer snel gegaan. Maar nu ben ik wel blij dat ik deze kans kreeg.”

“Centrale verdediger niet mijn favoriete positie”

N’Diaye speelt zelf bij voorkeur als verdedigende middenvelder, maar dat zal niet z’n plaats zijn bij Cercle. “Ik ben gehaald om centraal in de verdediging te spelen, wat niet mijn favoriete positie is. Nu, ik kan daar ook zeker uit de voeten en heb me hiervoor geëngageerd, ik ga me dus 100% geven.”

Een getalenteerde voetballer is N’Diaye zeker, maar, zoals wel vaker het geval is, heeft ook hij z’n scherpe kantjes. Zo kreeg hij eind vorig seizoen te horen dat hij mocht vertrekken bij KV Kortrijk ‘om disciplinaire redenen’. Hij is woensdag 26 jaar geworden, hoopt hij dat z’n overstap naar Cercle de cruciale stap in z’n carriere is? “Je weet als voetballer nooit of een bepaalde stap de goeie is voor je carrière, je kan enkel het maximum van jezelf geven en dan is het afwachten.”

Meteen basisplaats

Door de perikelen kwam N’Diaye dit seizoen bijna niet tot spelen bij Kortrijk. Bij Cercle stond hij, amper drie dagen na z’n transfer, al aan de aftrap van de bekerwedstrijd tegen Zulte-Waregem. “Ik had verwacht om te spelen, dat was ook de reden waarom de transfer zo snel moest gaan,” aldus de Franse Senegalees. En hij bewees meteen waarom hij die basisplaats waard was. “Tegen Zulte-Waregem was het inderdaad een goeie match - tegen Lokeren, een heel goede ploeg trouwens, liep het voor ons helaas iets minder.”  

Ismaila N’Diaye hoopt in elk geval op een mooie tijd in Brugge. “Ik heb voor 2,5 jaar getekend en dan zien we wel of ik nog verder ga bij Cercle Brugge. Nu woon ik nog in Menen maar eind van het seizoen wil ik graag iets dichter bij Brugge komen wonen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties